SCHIMBĂM ROMÂNIA: Cea mai bogată femeie din Iași creşte 30 de copii săraci sau fără adăpost și îi trimite la școală, unde sunt premianți

2 414

La ediția din 2016 a Top 50 – Cele mai influente femei din România, Forbes o plasa pe Doina Cepalis pe locul 46. Fondatoarea Te-Rox Prod, unul dintre liderii mondiali pe piața accesoriilor de scaune auto pentru copii, cu exporturi în peste 60 de țări, este considerată și cea mai bogată femeie din Iași.

Presa ieșeană scrie însă un lucru care ar putea fi și mai remarcabil decât succesul său în afaceri. Și anume că, împreună cu fiica ei, Roxana, Doina Cepalis crește 30 de copii, pe care i-a transformat din copii defavorizați în premianți la școală.

Au înfiinţat Asociaţia „Lumină şi dar“ şi prin aceasta a adunat aceşti copii fără posibilităţi materiale, unii chiar copii ai străzii, cărora le oferă casă şi masă, precum şi educaţie. Femeia de afaceri a declarat pentru Ziarul de Iași:

De unde ştiţi? Nu aş fi vrut să se afle acest lucru… E normal ce fac eu. Dacă reuşeşti în viaţă, e normal să dai şi ceva înapoi comunităţii… Am luat copii care sunt crescuţi de bunici, care nu au ambii părinţi ori care au un singur părinte şi e bolnav, ori cu handicap. Am pus un pariu. Toată lumea spune că aceşti copii străzii se întorc în stradă. Am vrut să demostrez că nu e aşa. Dacă le oferi dragoste şi educaţie, ei nu se mai întorc în stradă. Se întorc în societate.

De trei ani, organizația Doinei și Roxanei Cepalis sprijină cu maximă discreție proiectul Proruralis, inițiat cu 15 ani în urmă de „Ziarul de Iaşi“ şi Inspectoratul Școlar Județean. Unii din copii, care foarte probabil altfel s-ar fi ratat, sunt acum premianţi la şcoală.

Antreprenoarea mai declară:

M-a impresionat proiectul Proruralis, şi m-am gândit că, dacă ar fi 39 de Proruralis-uri în ţară, România ar arăta altfel. Noi vrem să luăm mai mulţi copiii, însă birocraţia este foarte mare, ne înfrânează. Dar noi vom lupta în continuare pentru ei

Sursa: Acasă în România

via ştiri pentru viaţă

2 Comments
  1. IO...gereules says

    Va dati seama daca se continua existenta poporului roman la acelas nivel de dinainte de ’89 unde ajungea tara noastra.Uitati-va la acesti copii curati,disciplinati care dovedesc,dupa expresia fetei lor inteligenta,exact ca acea imagine a copiilor de pe vremea marelui patriot roman Nicolae Ceusescu dar fara cravata aia rosie,zdreanta impusa sa ramana inca depe vremea cominternistilor evrei.Acesti copii astazi trebue sa supravietuiasca la negru in cea mai frumoasa si bogata tara din Europa,datorita unor acte de mare noblete divina a unor persoane pentrucare tara si chiar lumea intreaga nu are cum la le multumeasa cu adevarat.Sigur c-or mai fi si prin alte neamuri aceiasi oaza divina a umanitatii,dar care nu sant suficiente pentru un trai general mai bun,omenia se chinuete sa supravietuiasca
    .Astafel se prezinta lumea de astazi catalogata de unii drept epoca izbanzii evreesti.

  2. pui de dac says

    „marele patriot roman” care-l urmarea pe Ogoranu prin munti, care a dat ordin ca parintele Calciu sa fie omorat in inchisoare (parintele a fost salvat numai printr-o minune dumnezeiasca), care a ordonat demolarea cartierului Uranus cu tot cu biserici, care a ordonat demolarea bisericii Sf. Vineri si Manastirii Vacaresti, care a ordonat securitatii sa-l tortureze pe Arsenie Boca (care-i prezisese sfarsitul) torturi ce i-au grabit parintelui sfarsitul in noiembrie ’89, care a cantat „Internationala” inainte sa fie executat. Halal „patriot” , si zi asa cravata rosie a fost impusa de cominternistii evrei? Pai de ce nu a scapat de ea tov. „mare patriot” care se imbuiba si facea partide de vanatoare in timp ce romanii de rand stateau la cozi interminabile pt produsele cele mai elementare si tremurau de frig in case? gerulo nu ti-e mai rusine obrazului sa afirmi asa aberatii?!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php