Platforma civică „Împreună” cere Ministerului Educației să verifice legalitatea aducerii a 100 de elevi minori la vizionarea filmului „120 bpm” și la „dezbaterea” organizată de Accept. „ Școala românească este implicată în activismul LGBT?”

3 744
Platforma civică „Împreună” a trimis o sesizare noului Ministru al Educației, având ca temă „legalitatea deciziei” de a purta 100 de elevi la o vizionare, urmată de o dezbatere asupra filmului „120 bpm”.
„Platforma civică Împreună  – cea mai largă și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din peste 1.000 de ONG-uri și intelectuali din tot spațiul românesc, vă rugăm ca, în ceea ce privește organizarea unei dezbateri cu elevi de liceu la cinematograful Elvire Popesco din București, pe marginea filmului „120 bpm”,
– să verificați legalitatea deciziei de a organiza dezbateri cu elevi de liceu pe marginea filmului „120 bpm”. A fost clasificat acest film de instituțiile în drept înainte de organizarea dezbaterii (19 ianuarie 2017)? Dacă, da, pentru ce categorii de vârstă? Dacă nu, de ce s-a organizat o dezbatere cu minori pe marginea acestui film? Organizatorii au cerut și obținut acordul expres al părinților? Decizia profesorilor de a participa alături de elevi minori a avut aprobarea expresă a conducerii unităților de învățământ respective?
– să verificați oportunitatea organizării unei dezbateri cu elevi de liceu fără avertizări explicite, clare, cu privire la conținutul filmului, cu privire la scenele explicite de sex și a gradului și genului de violență conținută”, arată textul sesizării.
Platforma civică „Împreună” mai informează Ministrul că dezbaterea de după proiecție „a avut ca temă educația sexuală, fiind condusă și moderată de persoane necalificate  pentru această temă, rezultând clar aspectul pur propagandistic al filmului și al dezbaterii, la care, de altfel, a luat parte un cunoscut activist LGBT”.
„Să înțelegem că rațiunea dezbaterii a fost una medicală, iar filmul a avut rolul de material didactic? Atunci de ce a fost ales cazul unei relații homosexuale cu scene explicite de sex? Școala românească este implicată în activismul LGBT? Este vădit mesajul invitaților la „dezbatere”, care prezintă elevilor orientarea homosexuală drept comportament dezirabil, în prezența cadrelor didactice”, se încheie documentul…
sursa: ActiveNews
3 Comments
 1. Jan Valjean says

  Mizerii sodomite blestemate !

 2. Ionut Moraru says

  Sigur ca este implicata scoala in pornografie perversa si degenerata (LGBTQ..etc). Liceul George Cosbuc din Bucuresti este conus de lesbiene fanatice care dau note bune elevelor care sunt lesbiene. Poponarii sunt pe locul doi. Sponsorizat „de ambasade” .
  Sigur ca da!

 3. Ionut Moraru says

  Erata: condus

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php