Conducerea MNȚR vrea sa impună cu jandarmeria vizionarea filmului cu homosexuali de joi seara, după ce au fost anunțate proteste

3 611
Un protest a fost anunțat la Muzeul Național al Țăranului Român (MNȚR), prin intermediul rețelelor de socializare, față de proiecția filmului „Soldații. Poveste din Ferentari” de joi, film ce prezintă povestea „de iubire” dintre un antropolog sosit în cartierul Ferentari să studieze manelele și un fost pușcăriaș, Alberto…
Imagini pentru LILIANA PASSIMA
Pe Facebook se cere ca Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) să anuleze reprezentația, în timp ce conducerea muzeului a transmis că a solicitat sprijinul autorităților.
„Având în vedere reacțiile apărute astăzi, 7 februarie 2018, în mediile de socializare pentru inițierea unor proteste privind proiectarea filmului Soldații. Poveste din Ferentari, la Cinema Muzeul Țăranului, programată mâine, 8 februarie 2018, Muzeul Național al Țăranului Român aduce următoarele clarificări: Muzeul nu are calitatea de a cenzura conținutul unei proiecții cinematografice care în prealabil a obținut de la autoritățile competente toate avizele și certificatele de rating impuse de lege”, arată comunicatul MNȚR.
Instituția a mai transmis că Cinema Muzeul Țăranului face parte din rețeaua cinematografică Europa Cinemas, respectând întru totul standardele de calitate în domeniu, difuzând filme europene non-naționale și naționale.
„În același timp, conținutul filmelor distribuite nu reprezintă în mod necesar punctul de vedere al MNȚR, acestea având acordul direct al Centrului Național al Cinematografiei (CNC). În aceste condiții, MNȚR consideră inacceptabilă presiunea și impunerea cenzurii, dreptul la libera exprimare fiind una din libertățile fundamentale obținute de societatea democratică românească”, mai arată comunicatul muzeului.
„MNȚR își menține aceeași opinie pe care a prezentat-o în data de 5 februarie în urma incidentelor care au avut loc în 4 februarie și menționează că, pentru a preveni noi manifestări nepotrivite, am solicitat autorităților legale sprijinul”, adaugă acesta.
Pe rețelele de socializare a fost lansat un apel la protest față de proiecția filmului „Soldații. Poveste din Ferentari”.
Autorul, Adrian Grigoriu, a trimis o adresă către Ministerului Culturii și Identității Naționale și către conducerea instituției MNȚR prin care a cerut să anuleze proiecția filmului „Soldații. Poveste din Ferentari” și să respingă orice alte cereri viitoare de difuzare a filmelor și a altor activități „care fac publicitate deviațiilor sexuale (homosexualitate etc.) în orice formă explicit sau implicit, precum și cele care proferează limbaj vulgar și comportament antisocial întrucât acesta sunt în contradicție și străine de valorile tradiționale românești care constituie obiectul fondării si funcționării Muzeului Țăranului Român”.
Mai multe persoane au întrerupt duminică seară proiecția filmului „120 BPM/bătăi pe minut”, considerând că tema legată de homosexuali nu este potrivită cu cinematograful MȚR, văzut ca un spațiu „sacru”. Ei au cântat imnuri bisericești și au afișat icoane, steaguri și un banner cu inscripția „Soros, leave them kids alone”.
sursa: ActiveNews
3 Comments
 1. Ionut Moraru says

  „…..povestea „de iubire” dintre un antropolog sosit în cartierul Ferentari să studieze manelele și un fost pușcăriaș, Alberto…” Ce ma??? Sa studieze manelele? Jelaniile, vomele alea au ajuns obiect de studiu? Tare frate!
  „Hai mancat-as ca la toata lumea place manelele, si gagiul e misto frumos de moare lumea si a facut si facultatea de parnaie, mancat-as! Ca antropologul a venit sa studieze maimutele din Ferentari , un loc minunat de petrecut studiile si vacantele si s-a indragostit de specimen ce nu intelegi? Ce va bagati voi in iubirea de la lume, ha? E gingasi oamenii si se iubeste!”

  Arda-v-ar focul sa va arda de spurcaciuni! MNtR nu poate aplica cenzura? Pai mars de la conducere daca nu poti aplica cenzura fata de curlandisti! Ca daca iti aduceam un film cu legionari sa vezi ce mai cenzura puteai sa aplici in nesimtirea ta de MNTR!

 2. claudia says

  Am ajuns de rusinea lumii, nu vii un pic rusine sa spurcati valorile nationale, halal conducere a MNTR, huo, oameni manipulati, iar pentru bani faceti orice, falnic.

 3. Adrian says

  Iartă-i Doamne că nu știu ce fac.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php