Credință, naționalism, familie, libertate. Valorile evocate de Președintele Trump în discursul anual adresat congresului S.U.A: „Motto-ul nostru este -avem încredere în Dumnezeu!-„

0 435

În discursul său anual în fața congresului S.U.A., denumit „Starea Uniunii”, Donald Trump a vorbit despre „misiunea dreaptă de a face America măreață din nou pentru toți americanii”. 

https://youtu.be/J4FmQtOPbF4

„În fiecare zi am mers înainte cu o viziune clară și o misiune dreaptă- de a face America măreață din nou pentru toți americanii”.

„Astăzi vreau să vă vorbesc despre ce fel de viitor vom avea și ce fel de națiune vom fi. Cu toții, împreună, că o echipă, un popor și o familie americană. Cu toții împărțim același cămin, aceeași inimă, același destin, și același măreț steag american”

„În America, noi știm că, credința și familia, nu guvernul și birocrația, sunt centrul vieții americane. Motto-ul nostru este-avem încredere în Dumnezeu-

Trump a vorbit de asemenea despre numirea unor judecători conservatori și protejarea libertăților religioase: „Apărăm total al doilea amendament al constituției și am luat măsuri istorice pentru a proteja libertățile religioase”

De asemenea Trump a subliniat hotărârea de a proteja granițele americane de imigrația ilegală: „Timp de decenii, granițele deschise au permis intrarea bandelor de infractori și a drogurilor în comunitățile noastre cele mai vulnerabile. Le-au permis milioanelor de muncitori care acceptă salarii mici să concureze pentru locuri de muncă și salarii cu cei mai săraci americani…Datoria mea și datoria sacră a fiecărui oficial ales din această cameră este să-i apere pe americani- să le apere siguranța lor, a familiilor lor, a comunităților lor și dreptul lor la visul american…”

Trump a continuat: „În ultimele săptămâni două atacuri teroriste în New York au fost posibile din cauza loteriei vizelor și a migrației în lanț. În era terorismului, aceste programe prezintă riscuri pe care nu ni le mai putem permite. Este timpul să reformăm aceste reguli de imigrație învechite și să aducem în sfârșit sistemul nostru de imigrație în secolul 21″

Președintele american a condamnat regimurile opresive din Coreea de Nord, Cuba, Venezuela și Iran:”America este alături de poporul iranian în curajoasa lui luptă pentru libertate…Administrația mea a impus de asemenea sancțiuni dure împotriva dictaturilor comuniste și socialiste din Cuba și Venezuela. Dar niciun alt regim nu și-a oprimat cetățenii mai total sau brutal decât cruda dictatură din Coreea de Nord…”

Trump a evocat apoi cazul lui Seong-ho, un nord-coreean care a fost torturat de autoritățile nord-coreene, reușind ulterior să fugă în căutarea libertății ajungând la Seul în cârje.

„Seong-ho a mers mii de kilometri în cârje prin China și Asia de Sud-est în căutarea libertății…tatăl lui a fost prins și torturat până la moarte. Astăzi Seong trăiește în Seul de unde salvează alți fugari și transmite în Coreea de Nord lucrul de care regimul se teme cel mai mult: adevărul…Povestea lui Seong-ho este un testament despre dorința fiecărui suflet omenesc de a trăi în libertate. Aceeași dorință de libertate a fost cea care a dat naștere acum 250 de ani unui loc special numit America…pentru această libertate au luptat întotdeauna americanii:…ei muncesc în fiecare domeniu, se sacrifică pentru a întreține o familie, au grijă de copiii noștri acasă. Sunt mame puternice și copii curajoși. Sunt pompieri, ofițeri de poliție, grăniceri, medici și marinari; dar mai presus de orice ei sunt americani; și acest capitoliu, acest oraș, această națiune sunt ale lor.

Sarcina noastră este să-i respectăm, să-i ascultăm, să-i slujim, să-i protejăm și intotdeuna să fim demni de ei…Ei întotdeauna ne amintesc de ceea ce nu ar trebui să uităm niciodată: poporul a visat această țară; poporul a construit această țară și poporul este cel care face America măreață din nou.

Atâta timp cât suntem mândri de cine suntem și de cauza pentru care luptăm, nu există nimic ce nu putem realiza.

Atâta timp cât avem încredere în valorile noastre, în cetățenii noștri și credința în Dumnezeu, nu vom eșua.

Familiile noastre vor prospera, poporul nostru va prospera și națiunea noastră va fi întotdeauna în siguranță, puternică și mândră, măreață și liberă.

Va mulțumesc și Dumnezeu să binecuvânteze America”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php