În ultimul an, Arhiepiscopia Timișoarei a construit și a oferit case și sprijin financiar în valoare de aproape 200.000 de euro mai multor familii nevoiașe

0 639
Anul 2017 a însemnat pentru multe familii din Timișoara un nou început. O rază de speranță pentru cei aflați într-o situație financiară precară și fără un acoperiș deasupra capului. Ajutorul lor a venit de la Arhiepiscopia Timișoarei care a achiziționat, în 2017, șapte imobile pentru aceste familii nevoiașe, 

Suma investită în aceste demersuri se ridică la 891.135 lei. Deși sprijinul financiar nu poate fi trecut cu vederea, mai important este faptul că mai multe familii au primit, la inițiativa Mitropolitului Ioan, sprijin în momente de cumpănă, potrivit basilica.ro
Astfel,  la 12 Ianuarie 2017, o casă situată pe strada Ioan Slavici, din cartierul timișorean Freidorf, a fost cuprinsă de un incendiu devastator, fiind deteriorată în totalitate. În urma acestui accident, trei familii cu mai mulți copii au rămas fără locuință în toiul iernii, însă prin implicarea Arhiepiscopiei Timișoarei casa a fost refăcută în totalitate.
„Nu am cuvinte să mulțumesc Arhiepiscopiei pentru ajutorul oferit. Toată viața le voi mulțumi pentru că au fost alături de noi în aceste clipe grele, pe care nu le vom uita niciodată, a mărturisit Liliana Corduneanu.
Acest demers de a ridica sau cumpăra locuințe pentru credincioșii aflați într-o situație financiară precară are ca punct de plecare luna septembrie a anului 2016. Atunci, în urma solicitării adresate conducerii Penitenciarului din Timișoara de a fi identificați deținuții care se confruntă cu probleme sociale deosebite, Mitropolia Banatului a cumpărat o locuință pentru un deținut din localitatea Variaș, jud. Timiș.
„De când se afla în detenție, soția și cei patru copii ai săi au locuit la unele familii din câteva localități bănățene, confruntându-se cu multe lipsuri și cu probleme familiale foarte grave. Întrucât deținutul în cauză a fost eliberat din penitenciar peste 2 luni de zile, adică în prag de iarnă, fiind pus în situația de a nu avea un adăpost deasupra capului pentru el și familia sa, Centrul eparhial din Timișoara s-a implicat în această acțiune umanitară atât de necesară celor șase suflete”, a declarat pentru Agenția de știri Basilica preotul Cristian Pavel, Consilier Social al Arhiepiscopiei.
Sfințirea casei a fost oficiată de Mitropolitul Banatului în 6 septembrie 2016, ierarhul oferindu-le și un ajutor financiar care să suplimenteze hrana pentru cei patru copii.
Apoi, în prag de iarnă 2016, Arhiepiscopia Timișoarei a finalizat lucrările de zidire a unei locuințe pentru o familie cu opt copii, aflată într-o situație financiară delicată, din localitatea Murani, Județul Timiș. În 14 noiembrie 2016, în ajunul Postului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, a avut loc, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, slujba de sfințire și de binecuvântare a noii case. Ierarhul le-a dăruit lemne pentru iarnă, covoare, veselă și pachete cu alimente.
În ianuarie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a ajutat o femeie cu patru copii, care locuia într-un grajd de la marginea localității Comloșu Mare, să se mute într-o casă dotată cu cele necesare traiului. Casa cu patru camere și 3000 de metri pătrați a fost achiziționată din banii Bisericii.
„I-am găsit, la lumina farurilor de la mașină, la aproape doi kilometri de sat, într-un colț de grajd – femeia și cei patru copii. Imediat i-am luat în mașină și i-am dus în sat, la căldură. Nu-i venea să creadă. Pe femeie am dus-o la magazin și am cumpărat tot ce-i trebuia pentru copii, de la detergent până la fructe ”, a spus IPS Ioan.
Tot în cursul anului 2017, Căpâlnaș Nicolae și Gabriela, părinți a 12 copii, au fost ajutați de Arhiepiscopie în construirea unei anexe la casă, iar familiei Lupescu din satul Beregsău Mare i-a fost ridicată o locuință în decursul a șapte zile pentru a oferi celor 4 copii un trai decent.
Ultima acțiune de acest fel a fost demarată în localitatea Șipet din jud. Timiș. O familie de pensionari care și-a pierdut locuința într-un incendiu a primit un ajutor nesperat din partea Arhiepiscopiei. După 3 luni, familia s-a mutat în noua locuință construită de Eparhie, racordată la utilități (apă, canal, curent electric) și dotată cu toate cele necesare traiului.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php