”IROD TRĂIEȘTE PRINTRE NOI”. “Stapanitorii acestei lumi Îl doresc pe Dumnezeu AFARĂ nu numai din școlile publice, ci și din mintea și din inima copiilor”, caută să distrugă chiar Biserica. LUCIFER ȘI IROD – cele două profiluri ale celor care CONDUC LUMEA DE ASTĂZI.

0 433

Arhim. Dumitru Cobzaru – Predică la Duminica după Nașterea Domnului,
27.12.2015 (Catedrala Cluj-Napoca)

– Egiptul inseamna REFUGIU si ROBIE si inseamna, simbolic, insasi lumea in care traimNoi suntem refugiati si robi ai acestei lumi, dar Hristos ne-a rascumparat.

– “Nu avem cetate statatoare aici…”Lumea noastra – pentru crestini – este Imparatia cerurilor, nu este cea de aici.

– Dupa ce Moise a reusit sa-i elibereze, sa-i scoata din robia egipteana pe evrei, acestia, cartind, tanjeau dupa caldarile de carne egiptenesti, care erau destinate robilor:

Şi au zis către ei fiii lui Israel: “Mai bine muream bătuţi de Domnul în pământul Egiptului, când şedeam împrejurul căldărilor cu carne şi mâncam pâine de ne săturam! Dar voi ne-aţi adus în pustia aceasta, ca toată obştea aceasta să moară de foame”.

– Caldarile de carne ale Egiptului clocotesc pana astazi in Egiptul care ne robeste si ne stau in fata ca sa mancam din ele si cei mai multi, din pacate, si le doresc cu voluptate – acestea sunt patimile si pacatele.

– In lumea de astazi PACATUL ESTE LEGIFERAT SI NE ESTE IMPUS.

Irod-uciderea-pruncilor-14000– Irod este o persoana istorica, reala, dar este si exponentul celor care vor sa se substituie lui Dumnezeu, a celor care vor sa conduca aceasta lume fara Dumnezeu, care se considera ei dumnezei si nu au lege, nu au constiinta.

– “Ceea ce se intampla in lumea noastra: STAPANITORII ACESTEI LUMI IL DORESC PE DUMNEZEU AFARA, nu numai din casele crestinilor, ci si din inima lor, din mintea lor si din viata lor; nu numai din scolile publice, ci si din mintea si din inima copiilor; nu numai din Biserica, ci chiar Biserica sa o distruga! Ca sa vedeti ca IROD EXISTA SI TRAIESTE PRINTRE NOI! Irod cel de acum 2000 de ani este doar exponentul celor care dintotdeauna, in frunte cu diavolul, s-au luptat cu Dumnezeu si au dorit locul Lui. Lucifer si Irod sunt cele doua profiluri ale celor care conduc lumea de astazi – Diavolul si cei fara Dumnezeu sunt cei care conduc lumea fara Dumnezeu. Si la aceasta trebuie sa fim foarte atenti. Dar planul lui Dumnezeu nu poate fi zadarnicit, nadejdea noastra, a tuturor”.

– Sfantul Apostol Pavel Il numeste pe Domnul nostru Iisus Hristos un alt Moisefiindca El a venit sa ne scoata din robia pacatului si ne duce la pamantul fagaduintei – care nu este altceva decat Imparatia cea promisa noua din veci. In acelasi timp, Il numim Domn si Dumnezeu – [Stapan] al lumii si al oamenilor, ceea ce se va vadi mai deplin la sfarsitul veacurilor, cand El va reveni si va restaura lumea intreaga, cand va fi un pamant si un cer nou, cand se va instaura definitiv Imparatia lui Dumnezeu.

– Planul lui Dumnezeu nu poate fi zadarnicit de nicio piedica diavoleasca sau omeneasca. Poate fi amanat, dar niciodata zadarnicit. Aceasta este nadejdea noastra, a crestinilor.

– Dar planul lui Dumnezeu poate si ar trebui sa fie grabit. Cum poate fi grabit? Prin mijloace duhovnicesti. Noi putem grabi planul lui Dumnezeu prin viata noastra. Daca noi, cat mai multi, vom reusi sa ne sfintim viata, Dumnezeu va grabi sfarsitul acestei lumi… Chiar daca noi vrem sa amanam acest lucru, el se va intampla. Este de dorit sa vina cat mai repede. Si o spune Domnul nostru Iisus Hristos: Daca Dumnezeu n-ar scurta aceste zile, vor pieri si din cei alesi! Sa scurteze Dumnezeu zilele acelea si sa ne aleaga pe noi, pe toti, in Imparatia lui!

_DSC0030

sursa: Cuvantul Ortodox

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php