O studentă româncă din străinătate dorește interzicerea conferinței lui Dan Puric de la Institutul Național de Limbi și Civilizații Orientale din Paris. Motivul? Naționalismul actorului care vorbește despre „planuri oculte de distrugere a României”

15 1.117

Diana Mistreanu, o studentă româncă din străinătate, a inițiat o petiție publică pentru ca Institutul Național de Limbi și Civilizații Orientale din Paris (INALCO) să anuleze conferința lui Dan Puric, ce urmează a avea loc pe 20 decembrie în capitala Franței.

Imagine similară

Diana Mistreanu a conceput o scrisoare deschisă către președintele INALCO, Manuelle Franck, în care îl acuză pe Dan Puric de propagarea unei „viziuni romantice (dar falsă științific) despre istoria românilor, care privilegiază puritatea etnică și importanța credinței”.
De asemenea, cele trei îl acuză pe Puric pentru că ar fi spus că „lumea este condusă de o organizație pe care el o numește oculta internațională și care este susținută de Occidentul ateu. Obiectivul acestei internaționale oculte este, conform domnului Puric, să anihileze creștinismul”.
Diana Mistreanu, căreia i s-au alăturat Andreea Apostu și Adriana Brăescu îl acuză pe Puric și pentru că s-a referit la Uniunea Europeană ca la o creație bolșevică, dar și pentru că s-ar fi pronunțat împotriva minorităților sexuale.
„În aceeași conferință, dl. Puric a vorbit și contra minorităților sexuale, care fi „una dintre ideile putrede ale Occidentului”. El a adăugat că „puterea străină cu steag albastru și stele galbene (dl. Puric se referă aici, bineînțeles, la Uniunea Europeană) este bolșevică”, afirmă cele trei în scrisoarea către Manuelle Franck.
Actorului i se impută și faptul că s-ar fi pronunțat împotriva protestelor din ultima vreme.
La finalul petiției despre Puric, cele trei afirmă că „Atitudinea sa radicală, anti-Uniunea Europeană și anti-occidentală, discursurile conspiraționiste ce sugerează existența unei oculte mondiale care vrea să distrugă valorile românești nu-și au locul într-o instituție a statului francez”.
Andreea Apostu este o tânără care se recomandă voluntar la ONG-ul ARCEN, Diana Mistreanu este doctorand al Facultatea de litere și științe, arte și științele educației din cadrul Universității Luxemburg, iar Adriana Brăescu este biolog.
Iată discursurile pe care cele trei le înfierează proletar:

sursa: Active News

15 Comments
 1. IO...gereules says

  In general studentii romani ajunsi pe bancile unor Institutii de invatamant superior din strainatate,sant pe delaturi cu istoria,cu traditiile si suferintele poporului roman.Ei nu-si cunosc si nici nu vor sa-si cunoasca adevaratii prieteni si adevaratii dusmani ai neamului lor.Asta spus din cele de mine constatate.Cred ca nu ma insel pentruca acesti beneficiari de scoli prin lumea larga sant alesi,basca li se si platesc un procent destul de mare pentru studiile,care pana la urma cred ca nu prea vor da roade datorita celor spuse de Marele Dan Puric despre conducerea lumii din umbra.Si apoi cele cateva voci imbracate in fusta nu prea sant voci romanesti.Acestea servesc interesele celor care le-au impins prin facultatile din strainatate.ROMANII TREBUE SA AIBE GRIJE CU CINE STAU LA MASA IN ZIUA DE ASTAZI.TRAIM O VREME A LUI HARAP ALB.Santem pacaliti,urmariti si bagati la intuneric.Dan Puric vesnicul trubadur al neamului romanesc

  1. ANTIPUTIN says

   … Gereules, tu esti vesnicul trubadur al kremlinului. Vocea ta sufla ger din Siberia deportarilor fratilor nostri, trezeste terori, amintiri tragice.
   Tu esti naluca mortii, Ger ales de Putin !

 2. Liliana says

  Cu respect, pentru domnul Dan Puric. Tinerii noștri de unde ar trebui să știe date despre adevărata istorie ? Datele la care se face referire se încadrează în acea Istorie care nu se învață la școală. Deci de ce ar fi acuzați tinerii că nu-și cunosc istoria neamului ? Avem tineri profunzi și mult prea minunați raportat la ceea ce le oferim noi, adulții.

 3. Ionut Moraru says

  De ce ar trebui bagate in seama trei parasute din strainatate spalate la creieras care studiaza la institute masonice gratuit in schimbul angajarii lor de a injura valorile Romaniei?
  Scuzati, dar cine …….-Doamne iarta-ma!….. e Diana Mistreanu ptr Romania si cine e Dan Puric (asa contestat cum e)?? Diana Mistreanu, Andrea Apostu si Adsriana Braescu, trei neo-marxiste ale comunismului de tip nou, trei zerouri barate ptr romani.

 4. Ionut Moraru says

  De fapt, parafrazand un clasic in viata, fost presedinte, vorbim despre trei „sorosiste imputite”!

 5. ANTIPUTIN says

  Cine’l impiedica pe Puric sa vorbeasca de Dumnezeu la Paris ?
  Ce poate fi mai inaltator, mai luminos si binefacator ?
  Dumnezeu este cu noi, Domnul este cu toti oamenii drepti si buni.
  De ce nu profita Puric de tribuna pariziana pentru a’l preamari pe Creatorul nostru, a trage clopotul impotriva pericolului mare de razboi devastator in Europa, reprezentat de neobolsevicul Putin in primul rand, dar si de forte occidentale.
  Putin poate sa dea foc Casei noastre europene oricand. Este simplu sa ataci UE, dar daca toti partizanii pacii crestine L’ar proslavi pe Dumnezeu in toate forurile, oamenii ar asculta si s’ar produce schimbari adanci in constiinta europeana.

 6. nicu says

  Liliana,gasesti istorie cata doresti,doar trebuie sa vrei.E plin netul. Cat despre cele 3 elemente anti romanesti, ele pupa mana care le hraneste.Si-au vandut sufletul pt un blid de linte.

 7. Manole says

  Nimic nou, din păcate…

  „Ai nostri tineri la Paris invata
  La gat cravatei cum se leaga nodul
  S-apoi ni vin de fericesc norodul
  Cu chipul lor istet de oaie creata.

  La ei îsi casca ochii sai nerodul,
  Ca-i vede-n birje rasucind mustata,
  Ducînd în dinti tigara lungareata…
  Ei toata ziua bat de-a lungul Podul.

  Vorbesc pe nas, ca saltimbanci se strîmba:
  Stîlpi de bordel, de crîsme, cafenele
  Si viata lor nu si-o muncesc — si-o plimba.

  S-aceste marfuri fade, usurele,
  Ce au uitat pîn’ si a noastra limba,
  Pretind a fi pe cerul tarii: stele.”

 8. Moraru says

  Întrebarea corecta, e cine e deranjat de dan puric, iar raspunsul se afla la cei care nu sunt competenti in ceea ce fac ci mimeaza ce fac.
  Acesti incompetenti, isi descopera dictatura lor marxista, interzicand o exprimare, un punct de vedere care este diferit de al marxismului newageist globalist.
  De ce vor sa,l interzica, pentru ca marxistii culturali, nu sunt democrati, ci totalitari, ce nu e ca noi e automat de neauzit, si prin asta isi manifesta adevarata lor fata totalitara nedemocratica.
  Acesti marxisti continua linia trasata de tatal lor diavolul, de a nu accepta adevarul si a nu,i lasa pe altii sa afle de adevar.
  Pt asta vrea aceasta reeducata marxista sa,l opreasca pe dan puric sa marturiseasca adevarul, pentru ca ea cat si cei reeducati nu accepta adevarul, ci minciuna spusa de tatal lor diavolul, minciuna cosmetizata prin denumirea de drepturi ale omului, drepturi care real sunt spre distrugerea omului si nu nici macar spre evolutia omului, asa cum fals declara marxismul.

 9. IO...gereules says

  Ai adus aminte de”drepturile omului”,o formula diversionista,o imagine ireala a vietii sociale si falsa deci.Aceasta este formula ce sta pe frontispiciul „Democratiei”globaliste.Adevarata conditie umana consta in indatoririle pe care le are omul fata de Dumnezeu,fata de societatea umana si fata de sine.Iar cele trei gusteroaice s-au umplut de scarba oamenilor ,scarba care le acopera si le azvarle in pata neagra a istoriei false a omenirii,istorie inventata de cei ce se cred deasupra divinitatii.

 10. ANTIPUTIN says

  MORARE SI GEREULES sunt
  Doi trolai-dulai, harbalai, beti de merg pe zece cai, rosii derbedei, de te iei de ei, scot pumnul si scantei (rosii), comunisti si putinisti, vai de ei, iadul o sa’i pape, ca’s catei.

 11. Ionut Moraru says

  Cunosc specia asta gen „ANTIPUTIN” si stiam, -iar acum m-am edificat definitiv- ca nu se poate discuta cu ea. Specia asta are idei putine si fixe dar toate ilogice. Nu poti cauta logica si sens la ea, ptr ca nu are si nici nu face vreun efort sa aiba. Specia asta e fericita cand conducatorii ii spun sa fie fericita si invers. In rest sloganuri la nivel de 1989, cu nivelul de intelegere de atunci. Nici o evolutie.

 12. ANTIPUTIN says

  Fii dragut, scoate legitimatia de agent multiplu, nu te da destept ca nu esti,
  Ia’l de mana pe Gereules (doua fete, aceeasi moneda) si mergeti sa va ingropati stelutele rosii in Siberia, unde dorm somnul de veci fratii nostri.
  Si’apoi catarati’va pe un furnal ca sa va incalziti la flacara gazului furat de Putin si cand o sa va incingeti bine, o sa urlati spre tzar :
  – Ne’ai mintit ! „iadul exista !

 13. Ionut Moraru says

  Ia zii ANTIPUTIN din ce an ai fost activist de partid PCR? De obicei astia sunt „foarte transanti”. Fii si tu sincer ca e postul Craciunului.

 14. ANTIPUTIN says

  Sincer, nu am fost niciodata membru pcr.
  Fii si tu sincer: cat primesti de la guvern, cat de la securitate si cat de la KGB ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php