George SOROS, condamnat PENAL DEFINITIV. Cum a FRAUDAT afaceristul o bancă din FRANŢA

1 687

ONG-urile din România finanţate de George Soros ascund faptul că acesta a fost condamnat penal definitiv în Franţa pentru o fraudă bancară de milioane de euro.

George Soros a fost condamnat pentru infracţiuni financiare comise în anii ‘ 80 în Franta, precum Sorin Ovidiu Vîntu , ispravă după care afaceristul a ajuns să finanteze reţele de ONG-uri, cu predilecţie în statele sud-est europene, imediat după căderea comunismului în această zonă, care au parazitat funcţionarea instituţiilor statului, promovând constant mesaje false şi antinaţionale, scrie Luju.

În mai multe state europene… , ONG-urile lui Soros au fost etichetate în afara legii şi demascate sau obligate să-şi declare sursele de finanţare…

CEDO a parafat condamnarea. Cu toţi banii din lume, Soros nu a putut evita eticheta de infractor.

Statul francez l-a trimis în judecată la 20 decembrie 2000, în faţa Tribunalului Corecţional din Paris, pe George Soros, pentru folosirea de informaţii privilegiate pentru specularea pieţei bursiere, dovedind că afaceristul ştia cum vor evolua titlurile bancare pe piaţă.

La 20 decembrie 2002, Tribunalul Corecţional din Paris l-a condamnat pe infractor la o amendă penală de 2,2 milioane euro.

La 24 martie 2005, Curtea de Apel Paris a respins apelul lui George Soros, confirmând sentinţa de la fond. Sentinţa a rămas definitivă şi a fost trecută în cazierul lui Soros.

George Soros s-a plâns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de violarea articolului 7 din Convenţie, potrivit căruia: „Nimeni nu poate fi condamnat pentru o acţiune sau o omisiune care, în momentul în care a fost săvârşită, nu constituia o infracţiune, potrivit dreptului naţional şi internaţional”.

După un proces care a durat aproape 6 ani, prin Hotărârea din 6 octombrie 2011 (Dosar nr. 50425/2006) Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a statuat că nu a existat nicio violare a articolului 7 din Convenţie, şi că statul francez l-a condamnat temeinic pe infractor în baza unor legi clare şi previzibile.

 

sursa: Evz.ro

1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Si acum intrebare: Cat tupeu sa ai ca sa fii finantat de infractorul si coruptul Soros si sa iesi pe strada in Romania, Ungaria, etc si sa strigi ” Coruptia ucide, Jos coruptia!!”???

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php