Târgurile de Crăciun din Europa, în pericol! Jihadiștii ISIS au anunțat că pregătesc atentate

0 352

Gruparea teroristă Statul Islamic a amenințat că va ataca târgurile de Crăciun organizate în orașele din Europa, într-un mesaj publicat pe un site de propagandă al jihadiștilor.

O imagine șocantă, în care apare un călău care pare că îl decapitează pe Moș Crăciun a post obținută de publicația The Epoch Times. În imagine apar pe fundal luminițe și ornamente de Crăciun.
”În curând la sărbătorile voastre!”, este mesajul pe care teroriștii l-au scris în trei limbi: engleză, franceză și germană.
Mesajul teroriștilor Statului Islamic, pe lângă amenințarea directă este și un apel către adepții grupării jihadiste, un îndemn să comită cât mai multe atacuri sângeroase în Europa.
Analiștii se tem că lupi singuratici, adepți ai ISIS, vor comite atacuri teroriste, după ce gruparea jihadistă a fost învinsă în Siria și Irak de coaliția internațională, care a reușit să pună capăt așa-numitului „Califat islamic”.
Anul trecut, de Crăciun, o mașină s-a proiectat cu mașina într-o piață de Crăciun din Germania, din Berlin, omorând 12 persoane și rănind câteva zeci. Atacul i-a fost atribuit lui Anis Amri, căruia autoritățle i-au refuzat acordarea de azil, din Tunisia. Ulterior, el a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția în apropiere de poliția din Milano.
Atacurile sinucigașe cu vehicule s-au perpetuat în mai multe orașe din Europa, dar și în Statele Unite.
Anul acesta, pe 31 octombrie, la New York, Sayfullo Saipov a intrat cu un camion pe o pistă dedicată bicicliștilor și a ucis opt oameni.
sursa: ActiveNews

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php