Dan Puric la o emisiune TV: Țara a fost făcută colonie. Acum sunt luați la șuturi eroii, martirii și sfinții

7 546

Actorul și regizorul Dan Puric a vorbit, într-un interviu pentru emisiunea Sinteza Zilei, la Antena3, despre România de azi, despre reperele și valorile naționale călcate în picioare, despre dezbinarea care se simte mai mult ca oricând, despre credință, dar și despre umorul de ieri și cel de azi, care vrea să distrugă suflete.

„Am avut sentimentul clar că noi, ca români, am fost loviți. Noi creștinește, am întors și celălalt obraz și am fost loviți și acolo. Țara aceasta trebuie să se ridice pentru că a fost lovit obrazul lui Hristos. Trebuie să ne ridicăm. E un exercițiu de verticalitate. Crucea poporului român nu este cea a tâlharului din stânga, ci a tâlharului din dreapta. Noi am suferit, ca popor, cu sens. Execuția lui Brâncoveanu a durat un sfert de oră. Apoi, cei prezenți la execuție au mâncat. Tu, să nu renunți la credință, este cea mai mare mărturisire a credinței. Nu cred că un popor poate să clacheze în fața acestor bătăuși”, a spus Dan Puric.

Întrebat dacă se poate spune că, înaintea Centnarului, românii sunt mai învrăjbiți și mai divizați decât oricând în ultimii 100 de ani, artistul Dan Puric spune:

„Da. Dintr-o natură nenorocită a istoriei care vine peste noi. În 1933, Mircea Eliade spnea că ne-am pierdut sentimentul de statalitate. Noi acum ne pregătim să serbăm Centenarul în condițiile în care Statul este primul berbece care dărâmă din interior unitatea națională. Statul dărâmă legal redutele alea sufletești. Un popor se bazează pe libertate. Radu Gyr, Valeriu Gafencu sunt acum considerați criminali de război. Asta nu am semnat-o eu, ci statul român. Există o dezbinare, dar mai este și o cernere. O cernere a unor oameni care vor să apere această glie, iar alții care se simt confuzați. Eu nu mă leg de piesele de șah care vor să dea mat poporului român. Mă leg de sirenele alogene care vor să ne distrugă”.

„Știți care este replica pastorală a poporului român vizavi de cea mai recentă tehnologie americană? Oile unui cioban de la deveselu, care dau peste cap rachetele.

Un deputat a zis despre martirii noștri din munți că au fost golani, derbedei. Ei s-au retras în munți ca să apere țara asta și vine un deputat și insultă. Ne-am lăsat insultați în martirii noștri, în eroii noștri”, a continuat Dan Puric.

Artistul consideră că modelele și valorile de azi sunt distruse, oferind drept exemplu ce se întâmplă în teatrul românesc: „Prin anul 2000 am jucat la TNB o piesă despre Eminescu, despre cum ardea. Am văzut apoi la tv colegi de-ai mei care spuneau poezii în pisoar, spunând că așa este modern”.

Cât despre intelectuali de azi care îl desființează pe Eminescu, artistul spune că „sunt intelectuali mari, dar sunt oameni mici. (…) Avem intelectuali trădători de țară. Eu solidarizez cu intelectualul român care își jertfește condiția. Am produs noi antiromâni. La cancer, nu e celulă nouă. Dacă mă duc în Piața Victoriei să le vorbesc de Iustin Pârvu e un vid. Ne vom trezi, dar depinde de noi.”

„Cui prodest această culpabilizare continuă a poporului român? Țara trebuie făcută colonie și a fost făcută colonie. Controlul țării a fost preluat. Ce ne-a ținut pe noi 2000 de ani? Credința, limba noastră și cultura. Au început să ia la șuturi eroii, martirii și sfinții. Și în Biserică. Sunt două etape pentru distrugere: numai că ne schimbă ereditatea și memoria, ne schimbă mediul.

ONG-urile astea cu ADN străin au încercat să distrugă ce e românesc.

Când folosești o gamă mare de cuvinte urâte, rănești suflete. Umorul e de tip creștin, el trezește. Nu râde de oricine și de orice. Nu ai voie să râzi de religia ta, de mama ta. Umorul nu plătește impozit istoriei.

Când începi să râzi de lucrurile sfinte, trecem la bășcălie. Bășcălia este copilul comunismului, este antrenamentul pentru blasfemie: vă dau un exemplu: Charlie Hebdo.

Noi ne hrăneam pe vremea dictaturii cu umor, care ieșea din inteligența neaservită. Acum, ei vor prin acest umor să distrugă structura sufletească a poporului român. Lumea mergea atunci și subversiv către Dumnezeu.

 

via NapocaNews

7 Comments
 1. ANTIPUTIN says

  Asa e, stimate domn !

  Tara ma doare, biserica mea
  Strainul dusman tot ar devora
  Sfintii, eroii, martirii mai sunt
  Pavaza Crucii pe’acest pamant

 2. ANTIPUTIN says

  L’ati vazut pe tovul Tzene
  La Napoca, in izmene ?
  PutiNUL II spune : Bene !
  Kirilul ingana : Bene !

  E baiat bun, muncitor
  Sapa al nostru ogor
  Ne da si Moldova toata
  Mortii’arunca c’o lopata

  Din Bizantz, pana la Tzene
  Romanii gem sub besteme
  30 de ruble, Iudo Tzene
  Taru’ti zvarle in sprancene !

 3. ANTIPUTIN says

  Rublele 30, Tzene
  Taru’ti zvarle in sprancene !

 4. ANTIPUTIN says

  De kremlin si BizanTzene
  Gem Romanii sub blesteme
  30 de ruble, Tzene
  Taru’ti zvarle in sprancene !

 5. Liliana says

  Cu deosebit respect pentru domnul Dan Puric, Eu consider că intelectualii adevărați sunt și patrioți. Dacă nu sunt patrioți devin doar niște oameni bine documentați. De aici decurge și ideea că marii intelectuali ai zilelor noastre pot coagula și ne pot antrena și pe noi în mari schimbări.
  Acum în rol de româncă, mamă, persoană interesată de ceea ce se întâmplă cu copii noștri, cu noi, cu țara noastră, vin să fac câteva recomandări celor care ne conduc, și pentru că aici îl includ și pe domnul președinte, voi aborda versiunea pas cu pas:
  pasul 1: https://www.youtube.com/watch?v=AKC2LnFjbjA
  pasul 2: https://www.youtube.com/watch?v=zEaME8lDFeI, https://www.youtube.com/watch?v=7cqTeNd3TI8
  pasul 3: cărțile: Sfinții închisorilor, Întoarcerea la Hristos
  pasul 4:… clar ați înțeles despre ce este vorba și vă așteptăm alături de toți românii adevărați.

 6. ANTIPUTIN says

  Aoleu, Puric este dughinist !?
  Un soi de kremlinoid putinist ?
  Vrea din lacul UE in putzul rusnac
  Hristos e oceanul si Puric un drac !

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php