Coaliția pentru Familie îi cere președintelui Iohannis să iasă în stradă pentru familia Smicală, așa cum a făcut și pentru protestatarii #rezist în februarie

0 355
Coaliția pentru Familie și Platforma civică „ÎMPREUNĂ” i-au transmis și președintelui Iohannis o scrisoare deschisă prin care îi cer să intervină într-un nou caz asemănător celui al familiei Bodnariu. 
Imagine similară
De asemenea, președintele este invitat la un miting pentru unificarea familiei Cameliei Smicală, medic român căruia statul finlandez i-a luat cei doi copii.
„Scrisoare Deschisă
Stimate Domnule Președinte,
Coaliția pentru Familie și Platforma civică ÎMPREUNĂ vă aduc la cunoștință situația tragică a copiilor doamnei doctor Camelia Smicală care sunt despărțiți de mama lor de aproape doi ani de zile. Această situație necesită, de urgență, implicarea activă și decisivă a statului român care trebuie să vină în sprijinul și în apărarea acestei familii. Lungul șir de abuzuri la adresa doamnei doctor Camelia Smicală și a familiei sale trebuie să înceteze.
Incapacitatea statului român de a-și apăra cetățenii transmite poporului român un mesaj de descurajare și dezamăgire.
Suntem aici în fața unui caz care, oricât ar părea de complicat din punct de vedere juridic, este un caz de nesocotire flagrantă a art. 9 alin. 1 din Convenția ONU privind drepturile copilului prin separarea celor doi minori de mamă, împotriva voinței lor, nesocotindu-se astfel relația fundamentală mamă — copil. Nimic nu poate legitima demersul autorităților finlandeze împotriva acestei mame și împotriva copiilor ei care își doresc necontenit să fie alături de mama lor.
Pentru noi este un caz de conștiință, o situație în care trebuie să primeze elementara solidaritate umană, apărarea interesului superior al copiilor de a fi alături de mama lor. În acest sens, credem că tot ceea ce putem face noi este să demonstrăm concret sprijinul pe care cetățenii români îl acordă familiei Smicală.
Totodată sperăm ca Președintele României să se implice și să facă demersurile necesare pe lângă autoritățile statului finlandez pentru a trata acest caz cu respectarea interesului superior al minorilor și fără distrugerea unei familii.
Doamna Camelia Smicală și cei doi copii minori sunt cetățeni români. Președintele României are datoria constituțională, nu numai morală, de a apăra viața, libertatea și exercitarea drepturilor fundamentale ale oricărui cetățean roman, indiferent de vârstă sau de locul unde se află el la un moment dat sau altul.
Având în vedere precedentul istoric pe care l-ați creat, coborând în mijlocul unei manifestații populare în iarna anului 2017, vă invităm Stimate Domnule Președinte, în mijlocul nostru, în ziua de 11 noiembrie, ora 12:00, pentru a demonstra împreună cu noi sprijinul de care cauza unificării familiei dr. Camelia Smicală se bucură în societatea românească.”
Evenimentul va începe de la ora 12:00 (strada Atena 2 bis) și Coaliția pentru Familie a lansat un apel pentru ca românii să vină în număr cât mai mare.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php