Cel mai anti-european gest pe care l-ar putea face Senatul României ar fi să blocheze revizuirea Constituţiei iniţiată de un număr semnificativ de români – circa 15% din populaţie

0 412

O bucureşteană le cere senatorilor să nu blocheze referendumul pentru familie:

Curtea Constituţională a admis ieri sesizarea privitoare la neconstituţionalitatea modificărilor aduse legii referendumului.

Din acest moment, decizia de a se da curs revizuirii definiţiei căsătoriei în Constituţie se află în răspunderea Parlamentului, întrucât referendumul se poate desfăşura şi potrivit procedurii în vigoare, nu depindea de modificările aduse legii referendumului, astfel că nu mai există niciun motiv de amânare a votului.

Singura diferenţă este aceea că potrivit legii în vigoare trebuie adoptată, în regim de urgenţă, şi o lege de stabilire a datei referendumului de aprobare a revizuirii.

Cel mai anti-european gest pe care l-ar putea face Senatul României ar fi să blocheze revizuirea Constituţiei iniţiată de un număr semnificativ de români (cca 15% din populaţie), pe o temă care, conform Curţii Constituţionale, nu aduce atingere nici unui drept fundamental existent şi a cărei reglementare/definire se află la opţiunea fiecărui stat, conform Curţii Europene a Drepturilor Omului.

A bloca procesul revizuirii în aceste condiţii înseamnă:
– a submina încrederea unei mari părţi a populaţiei României în proiectul european şi
– a alimenta convingerea multor români că proiectul european este unul nedemocratic, nereprezentativ, neinteresat de opţiunile cetăţenilor, că impune valori şi soluţii în contra voinţei juridice a populaţiei pe căi incorecte şi prin presiuni netransparente, că elitele ar avea o agendă diferită şi uneori chiar contrară celei a cetăţenilor.

A bloca procesul revizuirii ar alimenta euroscepticismul şi neîncrederea în corectitudinea Uniunii Europene, care nu a pus căsătoria homosexuală drept condiţie prealabilă de aderare şi ale cărei instituţii judiciare pretind că definirea căsătoriei revine alegerii fiecărui stat membru, astfel încât ne aşteptăm să nu se comporte ca şi cum ar fi fost invers.

Senatori, vă rugăm să votaţi favorabil iniţiativa de revizuire şi să lăsaţi electoratul să se pronunţe!

 

 sursa: Cristina Popescu

via Ştiri pentru viaţă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php