O mărturie americană despre libertatea de conștiință. Conferință la Cluj-Napoca

0 424

Comitetul de inițiativă cetățenească, Coaliția pentru Familie și Platforma Civică „Ȋmpreună” vă invită la conferinƫa „O mărturie americană despre libertatea de conștiință”, având ca invitaƫi din Statele Unite ale Americii pe Kim Davis şi Horațio Gabriel Miheț.

Funcționar în Rowan County, Kim Davis a fost obligată să încheie căsătorii între persoane de același sex, deși acest lucru era în contradicție cu propriile convingeri religioase, iar refuzul a dus la încarcerarea ei.

Mărturia lui Kim este unică și puternică. Petrecând 6 zile în inchisoare în S.U.A. pentru refuzul de a elibera certificate de „căsătorie” între cupluri de același sex, Kim a cunoscut și a „beneficiat” personal de „toleranța” celor care predică toleranța. Kim a fost gata să plătească orice preț pentru credința ei.

Harry Miheț este vicepreședinte pentru Afaceri Juridice și Director Consiliu Litigii al Liberty Counsel, organizație internațională nonprofit de litigii, educație și politici dedicată promovării libertății religioase, sanctității vieții și familiei. Cu filiale în Florida, Virginia, Washington D.C. și în Israel, Liberty Counsel are sute de avocați în întreaga lume.

Harry a crescut în România comunistă, iar la vârsta de 12 ani e emigrat cu întreaga familie în Statele Unite, unde a obținut licențe în Științe Politice și Criminologie la Universitatea din Florida. În 2002, a absolvit magna cum laude la Duke University School of Law.

Harry s-a alăturat Liberty Counsel în 2008, fiind implicat în lupta pentru protejarea drepturilor și libertăților religioase și nu numai.

In apropierea referendumului național de modificare a art. 48, alin. 1 din Constituția României, Kim Davis și Harry Miheț vor vorbi cetățenilor români despre importanța revizuirii Constituției pentru a proteja familia și libertatea religioasa.

 

sursa: Cultura Vieții

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php