Profesorii din Cernăuți ies în stradă. Indignați de interzicerea predării limbii române în școlile Bucovinei de Nord

0 426

Membrii comunității românești, Cernăuți, sunt nemulțumiți de legea educației care desființează limba română și care duce la ucrainizarea școlilor, relatează agerpres.ro.

Profesorii care predau limba română în această localitate sunt dezamăgiți de situația cu care se confruntă, deoarece riscă să-și piardă locurile de muncă. Profesorii de limba română protestează în stradă sub privirile naționaliștilor ucraineni de la Sector Dreapta, care monitorizează consulatul României de la Cernăuți. Actuala lege prevede că se poate învăța în limba maternă în clasele I-IV, după care obligatoriu se va studia în limba ucraineană. Iar părinții vor dori să își dea copiii la clase ucrainene încă din clasa I, pentru a le fi mai ușor mai târziu.

„Din momentul când am aflat că legea a fost validată, am simțit un cuțit înfipt în inimă și nu pot nici acum să-mi stăpânesc lacrimile, cum s-a putut întâmplat asta? Pentru că noi, niciodată, poporul nostru, nu a cucerit alte popoare, de-a lungul istoriei” a declarat un cadru didactic din Cernăuți.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php