Madridul a închis sistemul de vot în Spania pentru referendumul de independenţă a Cataloniei, au loc proteste la Madrid şi Barcelona. Atenţionare MAE pentru românii din Spania.

1 384

Mii de persoane, fluturând steaguri spaniole, au manifestat sâmbătă la Madrid, Barcelona şi în alte mari oraşe pentru a apăra unitatea Spaniei, autoritățile spaniole anunțând că au închis sâmbătă sistemul electronic de numărare a voturilor în Catalonia, în cadrul unor noi eforturi de a preveni desfăşurarea referendumului privind independenţa regiunii.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenţionează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei să manifeste prudenţă în locurile aglomerate, în contextul demonstraţiilor care au avut loc în ultima perioadă în oraşul Barcelona şi în împrejurimi.

Conform MAE, posibile demonstraţii pot continua şi în următoarele zile, aspect care ar putea genera perturbări ale circulaţiei rutiere şi ale serviciilor de transport în comun în zona Barcelonei. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 şi Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934340220; +34934344223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Blocând sistemul de numărare, Madridul ”a anulat” efectiv referendumul, care a fost deja declarat ilegal, a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului de la Madrid, Inigo Mendez de Vigo. Mai mulţi ofiţeri ai Gărzii Civile au afirmat anterior în cursul zilei că au descins la centrul catalan de tehnologie şi comunicaţii, unde se află software-ul pentru sistemul electronic de numărare a voturilor.

 

 

via NapocaNews

1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Foarte corecta actiunea politiei spaniole de azi. Minunata. Reconfortanta. Nu poti face ce vrei intr-o tara ignorand tot, doar ptr ca vrei tu sa ai independenta in tinutul secuilor sau in republica Banat sau in Catalonia, sau, sau. Hai sa impartim tarile in comitate, Italia in numeroase state in conflict unele cu altele cum era odata, etc
    Pai cand ti se spusese de 100 de ori ca te expui la violnte si ca nu va fi tolerata scindarea Spaniei, nu te mai mira ca dau mascatii cu tine de pamant cum ar da cu o masea stricata. Cat mai tare posibil sa dea ca poate si se scutuara praful de pe neuron.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php