Pentagonul avertizează Coreea de Nord: Orice ameninţare la adresa SUA sau a aliaţilor va primi ‘un răspuns militar masiv’

1 439

Secretarul american al Apărării a avertizat Coreea de Nord că orice ameninţare la adresa SUA sau a aliaţilor acestora va primi „un răspuns militar masiv”.

‘Am spus foarte clar că avem capacitatea să ne apărăm pe noi şi pe aliaţii noştri, Coreea de Sud şi Japonia, în faţa oricărui atac. Şi angajamentul nostru faţă de aliaţi este solid. orice ameninţare faţă de Statele Unite sau de teritoriile lor, inclusiv Guam sau aliaţii noştri, va fi întâmpinată cu un răspuns militar masiv, un răspuns copleşitor’, a afirmat James Mattis, după o întâlnire avută cu preşedintele Donald Trump, vicepreşedintele Mike Pence şi cu principalii consilieri pentru securitate naţională.

Potrivit lui, de la Casa Albă a dorit să fie informat cu privire la fiecare dintre ‘numeroasele opţiuni militare’ pentru soluţionarea problemei ameninţării nucleare nord-coreene.

James Mattis i-a cerut dictatorului nord-coreean, Kim Jong-un, să fie ‘atent’ la poziţia unanimă a Consiliului de Securitate ONU împotriva programului nuclear al ţării sale.

Phenianul a anunţat că a testat cu succes o nouă bombă cu hidrogen, proiectată tocmai pentru a fi ataşată de noile rachete balistice intercontinentale testate în ultimele luni.

Întrebat dacă Statele Unite ale Americii vor lansa un atac asupra Coreei de Nord, după noul test nuclear, preşedintele american Donald Trump a răspuns: ‘Vom vedea!’.

Preşedintele rus a cerut comunităţii internaţionale să nu cadă ‘pradă emoţiilor’. Într-o convorbire telefonică avută cu premierul nipon Shinzo Abe, Vladimir Putin a cerut ca să se acţioneze ‘calm şi ponderat’.

La solicitarea SUA, Franţei, Marii Britanii, Japoniei şi Coreei de Sud, Consiliul de Securitate al Organizaţie Naţiunilor Unite se reuneşte, luni, pentru a dezbate noul test nuclear efectuat de Coreea de Nord.

 

sursa: Europa FM

1 Comment
  1. calin eugen says

    JOS COMUNISMUL,JOS IN FUNDUL IADULUI!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php