Vapor plin cu refugiați a fost interceptat de grănicerii români în Marea Neagră

0 296

Un pescador pe care se aflau 87 de persoane, intre care 23 de copii, a fost interceptat, duminica, de politistii de frontiera in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre. Nava nu a raspuns avertismentelor oamenilor legii pentru a fi efectuate verificarile specifice si s-a oprit in apropierea Portului Midia.

Potrivit unui comunicat al Garzii de Coasta, duminica, politistii de frontiera din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat un pescador suspect in Marea Neagra, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, in afara apelor teritoriale, navigand spre tarmul Romaniei.

Garda de Coasta a dispus de urgenta efectuarea unei misiuni cu doua nave din cadrul Grupului de Nave Constanta si Mangalia pentru identificarea ambarcatiunii, cu sprijinul a doua nave apartinand ARSVOM (Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare).

„Nava nu a raspuns avertismentelor Politiei de Frontiera si nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificarile specifice, continuandu-si deplasarea spre tarmul romanesc. Fiind insotita de navele Garzii de Coasta, ambarcatiunea s-a oprit pe malul marii, in apropierea portului Midia”, se arata in comunicat.

Cele 87 de persoane – 48 barbati, 16 femei si 23 de copii – vor fi preluate de catre politistii de frontiera pentru cercetari.

 

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php