Av. Ana Săcrieru, Purtător de cuvânt al Coaliţiei pentru Familie: Scrisoare către cei ce denigrează Biserica

1 406

Avocatul Ana Săcrieru, purtătorul de cuvânt al Coaliției pentru Familie, afirmă într-o postare publicată pe o rețea de socializare că atacurile împotriva Bisericii Ortodoxe au menirea de a dilua mesajul inițiativei civice pentru care au semnat 3 milioane de români. Redăm în continuare integral postarea publicată de avocată pe o reţea de socializare.

Imagini pentru avocat ana sacrieru

Scrisoare către cei ce denigrează Biserica

Ca avocat de aproape două decenii, mi-e greu să cred că nu ați înțeles cât paradox este în modul în care românii își manifestă prețuirea față de ceea ce contează pentru ei. Să vă fi înșelat chiar atât de tare relativismul cu care pare că ei își prețuiesc valorile? Din cauza inapetenței lor de luptă civică, ați crezut cumva că nu-i doare sufletul atunci când loviți în ceea ce ei prețuiesc atât de mult, respectiv în Biserica lor strămoșească, aproape singura legătura puternica ce le-a mai rămas cu trecutul?

Ca purtător de cuvânt al unei initiative civice fără precedent prin numărul sustinătorilor ei, mi se pare absolut explicabil modul în care atacați Biserica pentru a dilua mesajul acestei initiative civice profund legată de valorile neamului românesc și pentru a divaga de la acest subiect despre care nu ați crezut niciun moment că este atât de important pentru români.

Ca cel mai mic din Biserica Ortodoxă Română, nu mă interesează explicațiile din spatele defăimărilor fără precedent la care sunt supuse Biserica și poporul ei. Nu mă interesează nu pentru că durerea nedreptății acestor defăimări nu mi-ar sfâșia sufletul, ci pentru că rațiunile pentru care faceți aceasta sunt probabil la fel de urâte ca faptul în sine pe care îl produceți.

Ceea ce însă uitați este că, așa cum spuneam mai sus, românii au un mod paradoxal de a se raporta la ceea ce ei prețuiesc. Din această cauză, puteți spune orice despre ierarhii Bisericii noastre, noi îi pomenim pentru că astfel este ritmul liturgic al inimii acestui popor. Mai mult decât atât, puteți dovedi orice denigrare împotriva Bisericii noastre, noi o vom lua ca pe o denigrare a noastră înșine și vom spune că pentru indiferența noastră se întâmplă toate acestea, pentru lipsa noastră de vigilență ori, poate, pentru prea puțina aplecare spre înțelegerea adevărurilor lumești.

De aceea, închei simplu – pentru că adevărul se exprimă în puține cuvinte – spunându-vă că noi cei ce nu acceptăm să loviți în Biserică și ierarhii ei, nu suntem fundamentaliști habotnici, ci suntem români creștini care prețuim legile acestei țări, dar ne iubim profund adevărurile mai vechi decât timpul cum ar fi, de exemplu, ierarhii ca urmasi ai apostolilor lui Hristos pe pământ.

av. Ana – Corina Săcrieru

 

via Ştiri pentru viaţă

1 Comment
  1. Cristian says

    Frumoase vorbe. Cand infiintati partidul Coalitiei pentru Familie?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php