The Times: Marea Neagră riscă să devină poartă de intrare a refugiaților

0 346

Peste 3 milioane de refugiați ar putea alege Marea Neagră să intre în Europa prin România sau Bulgaria, după ce rutele „clasice” prin care aceștia ajungeau pe continent au început să pice una câta una.Cel mai vechi ziar din Marea Britanie, prestigiosul cotidian „The Times”, a scris pe 15 august că imigranții își schimbă rutele ilegale de intrare în Europa, o confirmare a articolului pe care Evenimentul zilei îl scria în aceeași zi, cu titlul „Musulmanii iau cu asalt frontierele României”.

https://youtu.be/L7R-GUQHN9w

EVZ a semnalat că numărul străinilor care au încercat să intre ilegal în România, majoritatea musulmani, s-a triplat în prima parte a acestui an, față de perioada similară a anului trecut, și că pe 13 august a avut loc un incident rarisim pentru țara noastră: zeci de imigranți au încercat să intre în România prin Marea Neagră.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat dimineața, la ora 07.00, la aproximativ 10 mile marine est de localitatea Mangalia, o ambarcaţiune cu pavilion Turcia care se îndrepta spre țărmul României, la bordul căreia se aflau 69 de persoane din Irak (30 bărbați, 10 femei, 29 de minori).

Deși este un incident izolat și o singură persoană a mai încercat anul trecut să ajungă în Europa prin Marea Neagră, episodul ar putea să ascundă o viitoare tentativă de „invazie” precum cele din Italia, Grecia și Spania: Marea Neagră s-ar putea transforma într-o nouă Mediterană sau Egee, mări traversate de milioane de refugiați din Africa și Orientul Mijlociu.

„Migrația în Bulgaria se realizează la ora actuală în cea mai mare parte pe uscat. Dar s-ar putea să vedem o creștere pe ruta Mării Negre din cauza măsurilor de combatere a traficului în Egee”, a declarat cotidianului Times căpitanul Georgi Penev de la marina bulgară.

Punctul de plecare al refugiaților pe Marea Neagră îl reprezintă coastele Turciei, țara care găzduiește cei mai mulți refugiați de pe planetă.

 

via NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php