DSP Suceava cere ridicarea licenţei unui dentist sucevean pentru opinii antivaccinare. Medicul, ameninţat cu moartea pe Youtube

1 504

NewsBucovina informează că directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că instituţia va sesiza forurile profesionale, respectiv Colegiul Medicilor Dentişti Suceava şi Colegiul Naţional al Medicilor Dentişti din România pentru a analiza activitatea extraprofesională a medicului dentist sucevean Mircea Cristian Puşcaşu, care a lansat în spaţiul public “în mod repetat” afirmaţii şi opinii antivaccinare.

Medicul dentist sucevean Mircea Cristian Puşcaşu a declarat telefonic, marţi, pentru NewsBucovina, că opiniile exprimate public privind vaccinarea şi vaccinurile nu privesc nici Colegiul Medicilor Dentişti şi nici Direcţia de Sănătate Publică subliniind că prin această campanie “de intimidare” se doreşte sancţionarea medicilor pentru “un delict de opinie care nu are legătură nici cu profesia lor, nici cu practica medicală”.

Pe 31 mai 2017, pe Youtube a fost publicat un videoclip în care dr. Mircea Puşcaşu vorbeşte despre consimţământul pacientului ca fundament al relaţiei medic-pacient şi al oricărui demers dintr-un sistem de sănătate:

Unul din comentariile postate la acest videoclip îl acuză pe medic de… putinism şi îl ameninţă cu moartea:

via Știri pentru viață

1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Draga Loreta, esti proasta de bubui si pari un caz patologic. Si nici nu cred ca vrei sa faci vreun efort sa nu mai fi proasta.
    Felicitari d-le Puscasu! Mi-e dor de coferintele tinute de dvs la Suceava, unde veneam special de la Bucuresti, apoi ma intorceam noaptea inca 8 ore. La unele prezida si regretatul Mugur Vasiliu. Unele le am inregistrate pe reportofon, cand veveau si parintii de la Sf Martiri Brancoveni. A meritat din plin fiecare deplasare! Ca sa ma identificati,sunt personajul acela „ciudat” din sala, imbracat in camasa verde cu centura cu diagonala, care facea propaganda legionara prin Suceava si Radauti impartind diverse materiale si carti. A spune adevarul este o datorie de onoare, chiar daca trebuie sa treci prin furcile caudine ptr asta!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php