RĂSTIGNIREA LUI VULCĂNESCU. Onoare şi laşitate la primăriile de sector.

17 2.261

de Florin DOBRESCU

Câteva zile de foc! La propriu şi la figurat. Zile în care consiliile locale ale unor primării au fost chemate să-şi spună părerea despre abominabilele solicitări ale Institutului Elie Wiesel, puse în executare de Ministerul Afacerilor Interne, de a condamna post-mortem martiri ai închisorilor politice comuniste.

Alaltăieri, la Sectorul 4, consilierii locali s-au acoperit de ruşine, vădind prostie şi slugărnicie nemernică faţă de aroganţa mitomană a conducerii acestui Institut guvernamental. Majoritatea aleşilor locali au înţeles să calce în picioare colosala operă filosofică, sociologică şi pedagogică a acestui savant de talie internaţională, înghiţind pe necercetate tezele servite de conducerea Institutului Wiesel, care la rândul ei preia şi legitimează sentinţe dictate de aşa numitele „tribunale ale poporului”, în fapt nişte oficine constituite de forţele de ocupaţie, prin agenţii lor locali, comuniştii.

Astfel a fost adoptată hotărârea prin care, denumirea Colegiului Mircea Vulcănescu a fost modificată…

Să te aliniezi unor decizii politice ale ocupantului sovietic din primii ani de după 1944, punându-le în practică, slugarnic, la cererea fiului unuia dintre cei veniţi acum 70 de ani pe tancurile sovietice, iată paroxismul demenţei în Anno Domini 2017, într-o Românie membră NATO şi UE, în care, oficial, Comunismul a fost condamnat ca regim ilegitim şi criminal! Şi totul în contra avertismentului adresat de dl Octav Bjoza, şeful foştilor deţinuţi politici, tuturor primăriilor vizate de adresa Institutului Wiesel.

În contrast cu idioţenia colectivă de la Primăria Sectorului 4, în celălalt capăt al Capitalei, în Sectorul 1, consilierii locali au votat ieri în cu totul alt mod. Cu demnitate şi cu onoare.Da, se poate şi astfel. Cum, de altfel, s-a întâmplat şi săptămâna trecută, la Cluj Napoca, acolo unde primarul Emil Boc şi consilierii locali au retras de pe ordinea de zi o altă hotărâre cerută de comisarul poporului de la Institutul Wiesel: modificarea denumirii străzii Radu Gyr.

Primăriei Sectorului 1 i se ceruse să modifice denumirea străzii Mircea Vulcănescu. Dar acolo au existat oameni având cultură şi mai ales simţ românesc. Declaraţia dlui Cristian Tudose, consilier local din partea PSD, susţinută ieri în faţa Consiliului Local al Sectorului 1, îi face cinste şi-l recomandă ca pe un om politic responabil.

Vom reda mai jos această declaraţie, nu înainte de a transmite tuturor şi în primul rând conducerii Institutului Wiesel, că lucrurile nu se opresc aici. Vom ataca în instanţă hotărârea Consiliului Local al Sectorului 4, aşa cum am făcut, în urmă cu 4 ani, în cazul lui Valeriu Gafencu, de la Târgul Ocna. Şi nu vom avea linişte pâncă când sufletele martirilor acestui neam nu vor înceta să fie tulburate de continuatorii satanicului regim comunist, care i-a torturat şi ucis!

_______________________

Declaraţia consilierului local Cristian Tudose, rostită în faţa Consiliului Local al Sectorului 1:

“Doar cine nu stie cine a fost Mircea Vulcanescu poate fi de acord cu aceasta solicitare aberanta de trecere in uitare a numelui marelui ganditor si erou national.

Colaborator al lui Dimitrie Gusti, publicist, filozof, teolog, negociator eficient pentru Romania cu Cel De-al Treilea Reich, decedat la Aiud la numai 48 de ani, dupa ani grei petrecuti in temnitele comuniste, Mircea Vulcanescu este acuzat de fascism pentru o simpla colaborare cu ziarul “Cuvantul” al lui Nae Ionescu si de atitudine antievreiasca.

In privinta colaborarii cu ziarul Cuvantul, sa nu uitam ca un alt celebru colaborator al ziarului a fost chiar scriitorul Mihail Sebastian, pe numele sau adevarat Iosif Hechter. Sa-l stergem si pe el din istoria literaturii si din constiinta noastra pentru aceasta colaborare?

In privinta atitudinii antievreiesti, Dimitrie Gusti declara ca martor la procesul lui Vulcanescu:” Ştiu că la unul din Consiliile de Miniştri, acuzatul a intervenit, propunând ca evreii să fie lăsați să-şi exercite atribuțiile meseriei, pentru ca să-şi poată câştiga existența şi să dea un randament maxim pentru nevoile statului. […] Cu această ocazie, acuzatul nu a propus ca evreii să fie trimişi la ghetouri, după cum în mod greşit s-a strecurat în stenograma Preşedinției Consiliului de miniştri”.

Pentru Mircea Vulcanescu, între noțiunea de religie, ortodoxism şi românism era o corelație indestructibilă.

Sacrificandu-si propria viata pentru a ajuta un semen in inchisoare si daruindu-si intreaga existenta credintei ortodoxe, devine un Martir pentru Hristos.

Putem sterge un nume de strada, putem demola o statuie, dar nu putem ucide spiritual national. Generatia de maine care il va reabilita pe Mircea Vulcanescu, ne va trimite pe noi, cei care vom comite aceasta crima la adresa spiritului national, la cosul de gunoi al istoriei.”

 

 

17 Comments
 1. fgh says

  sa se initieze si acum o petitie

  1. Dacul Liber says

   Exact!

 2. Dacul Liber says

  Domnule Dobrescu ,propun sa deschideti o rubrica pe site cu donatii impreuna cu un cont alocat acestora.Fiecare dintre cei care s-au saturat de aceste ….crime impotriva Neamului Romanesc cred ca va vrea sa contribuie,dupa posibilitati,la aceasta lupta impotriva sarpelui incalzit la san si platit din banii Romanilor.Fondurile vor fi folosite pentru actiuni legale ,judiciare, impotriva diverselor institute si organizatii antiromanesti Totul cu o dare de seama ,transparenta, la un anumit termen a folosintei acestora in aceste actiuni ce se vor initia.Voi fi printre primii donatori.Doamne ajuta!

  1. Dacul Liber says

   A se vedea la art.2 ,punctul 2 din hotarare: …..se va comunica ambasadei israelului si institutului ce poarta numele impostorului jumatate ovrei,jumatate ungur, de la Buchenwald….! Ce e asta domnule ? Prima data informam ambasada jidovilor si dupa aceea institutiile Statului? Jidovii sunt mai presus de Lege,de Statul Roman?ne guduram pe langa dusmanii Tarii? Unde esti Tu Tepes Doamne?!

 3. Jan Valjean says

  Cand se va infiinta in Romania un institul de studiere a crimelor infaptuite de bolsevicii sionisti si de securitatea din timpul regimului comunist ?

 4. Eugenia Mihailescu says

  Am obiceiul sa vin sa vad sedintele de consiliu de la sectorul 4.Ieri am asistat la votarea acestui proiect si pot sa va spun ca a trecut la limita. Nu toti consilierii au votat pentru. Chiar de la psd s-au opus doi consilieri, iar alte partide au votat contra.In special dl consilier Gaf-Deac a avut un discurs foarte emotionant. Nu mi-a placut ca in grupul usr, 2 consilieri au votat pentru aceasta ticalosie. Desi consilierii usr au vorbit foarte frumos la tribuna, doi dintre cei 5 au votat alaturi de psd, ca si cum numele Mircea Vulcanescu nu le-a spus nimic. E urat sa ti uiti istoria si pe martirii romani. Un luptator anticomunist si crestin, un om de valoare , sa-i fie numele trecut in uitare.
  Sper dl Dobrescu sa aveti izbinda la tribunal.

 5. Remus says

  Lui Alexandru Florian ar trebui sa i se intenteze un proces pentru calomnie, calomnie impotriva neamului romanesc. Institutul Elie Wiesel trebuie desfintat. Dixit!

 6. iulian says

  Corneliu Zelea Codreanu a lasat mostenire un principiu bine stiut: – „Decat sa invingi printr-o infamie, mai bine sa cazi luptand pe drumul onoarei”. Oare a aplauda citate pesdiste, inseamna calea onoarei? Oare Mircea Vulcanescu ar fi fost incantat ca un comunist sa ii apere memoria?

  Sa nu uitam spusele pline de intelepciune ale lui Horia Sima, care a explicat cu multa viziune (cu ani buni inainte de bolsevizarea Romaniei) despre lipsa de scrupule a sobolanilor rosii, cei cu preocuparea perpetua da a controla valori mari in cercuri de influenta mici. Astfel Horia Sima sublinia lipsa de doctrina a comunistilor, care – atunci cand va fi nevoie – isi vor face si semnul crucii in vazul lumii sau isi vor vinde apropiatii.

  Desigur cred cu tarie in metanoia individului, insa nicidecum in cea a partidelor politice. Noi nu suntem datori sa castigam razboaie in aceasta lume (nu conteaza scorurile finale), ci doar sa facem Binele indiferent de consecinte.

 7. viorica says

  ===Doamne Ajuta! Eu cred , cu tarie , ca Dumnezeu ne va judeca si pentru MODUL IN CARE NE FACEM SEMNUL SFINTEI CRUCI ( in vazul lumii, Ca ne-au vazut Sfintii Apostoli Petru si Pavel ). Sa auzim de bine.!

 8. Ionut Moraru says

  A avea onoare inseamna a spune adevarul si a fi corect. A spune adevarul sau a fi corect nu este o infamie. Si adevarul e unul singur :PSD-istul l-a aparat pe Vulcanescu indiferent ca ne convine noua sau nu.
  Ca sa il numesti totusi „comunist” pe unul care probabil avea 10 ani cand pica comunismul e cam non-sens. Am inteles fobia cu „PSD/ Ciuma rosie” in timp ce de fapt comunistii sunt in toate partidele infiltrati si au aparut si neo-marxistii agresivi marca USR/#rezist.
  „Oare a aplauda citate pesdiste, inseamna calea onoarei?”
  Oare a aplauda citate evreiesti precum ale lui N. Steinhardt si ale altor cosangeni inseamna calea onoarei? Sigur ca da, daca releva adevarul!!
  „Oare Mircea Vulcanescu ar fi fost incantat ca un comunist (n.a.care comunist?) sa ii apere memoria?” NU stim asta, dar stim sigur ca Alexandru Florian PE NUMLE REAL FEINSTEIN (CU TATICUL HARRY FEINSTEIN privind din iad) dusmani ai poporului roman NU SUNT FERICITI ca un PSD-ist ii apara memoria lui Vulcanescu!

  1. iulian says

   Creatia iliescoida „PSD” nu este comunista? Grozav, iata ceva nou! Totodata, considerati ca un pesedist important (adica unul plasat pe loc eligibil de consilieri local in Bucuresti), nu poate fi comunist pentru ca… „la revolutie avea 10 ani”. Solid.

   Pur si simplu, nu am replica. Va multumesc.

   1. Dacul Liber says

    Adevarat !*Ce e nascut din pisica ,soareci mananca!* E ereditar!

 9. Dragos says

  E nelegala hotararea… Aveau nevoie de avizul comisiei de atribuire de denumiri.

  OUG 63/2002 (in baza careia s-a luat hotararea in consiliul local), mentioneaza clar:

  Art. 3. – Referințe (1)
  (1) Proiectele de hotărâri ale consiliilor județene sau locale, având ca obiect atribuirea ca denumire a unor nume de personalități ori evenimente istorice, politice, culturale sau de orice altă natură ori schimbarea unor astfel de denumiri vor putea fi adoptate numai după ce au fost analizate și avizate de comisia de atribuire de denumiri județeană, respectiv a municipiului București.

  (2) Comisia de atribuire de denumiri este formată din 5 membri, specialiști din domeniile istoriei, etnografiei, geografiei, lingvisticii sau artei, din care un președinte și un vicepreședinte.

  NU TOTI PATRIOTII SUNT DESTEPTI, DAR TOTI tradatorii SUNT PROSTI!

 10. Ionut Moraru says

  Rastalmacesti cuvintele Creatia PSD este comunista. Tot atat de comunista ca si „partidele de dreapta”
  Din PSD s-au desprins TOATE, DAR TOATE celelalte partide actuale aflate in Parlament , mai putin partidul jidovesc neo-marxist al lui Soros (USR). Care e si mult mai rau.
  Nu stiu insa cat de comunist poate fi (ca sa il judecam noi ca e comunist) un consilier care are un asemenea discurs. Imi aduc aminte ca H. Sima spunea in 1990 sa nu se infiinteze un partid legionar ci sa s infiltreze cate 2, 3 legionari in fiecare partid mare existent. Deci nu va mai uitati la culoarea partidului si judecati individul.
  Cam cum trebuia descris evenimntul petrecut la primarie? Prin cenzura? Prin omisiune? Pai care mai e difrenta dintre noi si comunisti atunci?

 11. […] RĂSTIGNIREA LUI VULCĂNESCU. Onoare şi laşitate la primăriile de sector. […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php