Comunicat al Mişcării Legionare din Exil

5 604

Mişcarea Legionară – Consiliul Politic

COMUNICAT VI. Comemorarea înfiinţării Legiunii Arhanghelul Mihail

Unterägeri (Elveţia), 24 iunie 2017

Camarazi,

Astăzi, cu ajutorul Celui de Sus, cei puţini, care am rămas în viaţă, am ajuns să participăm la celebrarea uneia dintre cele mai importante zile, aceea a înfiinţării Mişcării Legionare, în ziua de 24 iunie 1927.

Au trecut 90 de ani de când Căpitanul şi un grup de tineri patrioţi au depus primul legământ la icoana Sf Arhanghel Mihail. Acest legământ a avut o semnificaţie aparte pentru viitorul parcurs al Mişcării. Se născuse prima organizaţie naţionalistă, întemeiată pe credinţă. O mişcare cu un profund caracter mistic. Aşa se explică supravieţuirea sa pe parcursul celor 90 de ani de prigoniri.

Prin acest legământ, Căpitanul a pus bazele unei mişcări care mai târziu a putut să trezească patriotismul românesc adormit. Legământul său a devenit un crez naţional.

Căpitanul a spus să fie urmat doar de cei care cred nelimitat. Prin această mişcare, Căpitanul dorea să restaureze sufletul omului pe baza morale creştine. Să creeze un Om Nou.

Mişcarea Legionară a atras tineretul românesc, iar acesta a trebuit să străbată infernul abătut de duşmanii neamului românesc asupra acestei ţări. În urmă, au rămas zeci de mii de morminte, zeci de mii de eroi sacrificaţi. Prin aceasta însă, ei au dovedit capacitatea de jertfă a celor ce au respectat până la capăt legământul depus.

De aceea, este de datoria celor rămaşi să propovăduiască mai departe acest crez. Spiritul Mişcării Legionare, doctrina sa, trebuie transmise generaţiilor viitoare, cărora deceniile de prigoană nu le-au permis accesul la literature întemeietorilor Legiunii. Doctrina legionară trebuie conservată fără a se pierde nimic din ea şi fără alterări. Avem convingerea că ea va genera impulsul necesar reînvierii sentimentului national pentru generaţiile viitoare.

Trăiască Legiunea şi Căpitanul!

Dan Boghiu

Comandant legionar, utimul surpavieţuitor al Consiliului Politic al Mişcării Legionare, membru al Comitetului pentru construirea Monumentului Moţa Marin – Majadahonda

Redactat: Sorin Olariu, secretar

5 Comments
 1. Ionut Moraru says

  Este o rusine ca azi unii pseudo-legionari ce se mandresc cu infiintarea lor prin binecuvantarea Pr Iustin Parvu (aceasta fiind un fals, eu fiind de fata la ceea ce a spus si la sensul celor spuse de Parintele Iustin), se afiseaza la comemorari in costume nationale, nepermitand altora (cu ce drept??) nici o garda minuscula in piept si nici o insigna cu Capitanul fie ea si de 2 cm!!! Domnii nu mai vor nici camasi verzi, nici saluturi si s-au apucat sa editeze Carticica sefului de cuib trunchiat, scotand din ea pasaje intregi dupa bunul lor plac. Ce legatura au oamenii astia cu Miscarea legionara????

 2. Ionut Moraru says

  „Doctrina legionară trebuie conservată fără a se pierde nimic din ea şi fără alterări.

  Dan Boghiu

  Comandant legionar, utimul surpavieţuitor al Consiliului Politic al Mişcării Legionare, membru al Comitetului pentru construirea Monumentului Moţa Marin – Majadahonda”

 3. dan boghiu @outlook,com says

  Este un adevarat sacrilegiu FACUT de inconstienti de a incerca a induce in erroare tineretul ,nerespectand jerfa eroilor nostri,Noii si vechii inamici ai Miscarii isi arata din nou ura prin veninul care-l imprastie prin lipsa lor totala de caracter.,MISCAREA LEGIONARA este nemuritoare….
  DAN BOGHIU
  COMANDANT LEGIONAR

 4. calin eugen says

  Cred ca un mare dor de tara ii macina pe cei din exil..Ii sarutam pe toti si le multumim!

 5. dan boghiu @outlook,com says

  DA aveti dreptate,dorul de tara ne macina decand surghiunul s.a abatut asupra noastra.,DAR CREDINTA SI JURAMANTUL DAT compenseaza …….Traiasca Legiunea si Capitanul T.l,C BOGHIU

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php