VICTORIE LA CLUJ! RADU GYR rămâne prezent ca nume de stradă. Societatea civilă a câştigat! Consilierii au decis să consulte foruri abilitate…

10 1.494

Victorie a societăţi civile la Cluj! Numele străzii RADU GYR rămâne neschimbat.

Consilierii locali ai municipiului Cluj Napoca au hotărât să retragă hotărârea de modificare a numelui străzii Radu Gyr. Hotărârea fusese propusă ca urmare a unei solicitări a Ministerului Afacerilor Interne, la presiunile Institutului Naţional pentru Studiul Holocaustului în România „Elie Wiesel”, care îl acuzase pe poetul radu Gyr de crime de război.

Problema străzii Radu Gyr a fost luată prima pe ordinea de zi, fiind invocaţi miile de cetăţeni care deja semnaseră petiţia iniţiată de Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, zecile de organizaţii civice care protestaseră, precum şi personalităţi ale vieţii publice şi culturale care s-au alăturat acestor demersuri. Toată această mobilizare a societăţii civile a determinat Consiliul Local Cluj Napoca să retragă, cel puţin pentru moment, proiectul de hotărâre luat la presiunile Institutului Elie Wiesel.

Totuşi, lupta nu s-a încheiat. Cei care au participat la şedinţă ne-au declarat că s-a pus problema solicitării forurilor abilitate în vederea lămuririi statutului poetului.

Mulţumim tuturor celor ce s-au implicat, susţinând cauza poetului Radu Gyr, camarazi, simpatizanţi, cetăţeni, organizaţii civice, personalităţi publice, feţe bisericeşti! Împreună, am făcut dovada că românismul nu a pierit, că martirii noştri  sunt vii, că putem opri abuzurile!

LUPTA CONTINUĂ!

 

10 Comments
  1. Dacul Liber says

    Urmatoarea miscare ar fi lupta pentru desfiintarea institutului de trista amintire purtand numele acelui impostor de la Buchenwald ,care ne manjeste Istoria Nationala cu povestile ticluite despre crimele de razboi ale unor oameni care nu au avut ,nici in clin nici maneca cu poporul, cica ,ales.Azi ,maine ,si memoria lui Vlad Tepes ,Stefan cel Mare si Sfant si Mihai Viteazul va fi atacata,pe motiv ca sunt criminali de razboi, de de catre leprele acestea platite din banii Romanilor!!!!

  2. Stoica says

    Drteptatea neamului romanesc a invins din nou .Acest jidan prapadit platit din banii nostrii face mult rau Romaniei .
    Sunt sigur ca divinitatea al va pedepsii pe ticalos .

  3. anca says

    bai, cretinilor, Radu Gyr a fost evreu

    1. Stoica says

      Cretina esti tu panarama comunista

  4. Valeanu says

    Sa ii multumim domnului Iliescu

  5. fgh says

    si care sunt acele „forurile abilitate” care dau giruri… pai tot la vizal se vor adresa. tribunalul trebuie sa anuleze toate sentintele de condamnare facute de regimurile Carol, Antonescu si kominternist (1944-1964). pentru ca altfel visalul nu are astampar si statul roman este sluga la darvala

  6. Ionut Moraru says

    „Radu Gyr a fost evreu”.
    Draga Anca daca „Radu Gyr a fost vreu”, inseamna ca au existat si evrei buni. Ma gandesc acum la Radu Gyr si la Iisus Hristos. Si daca vrei tu il trecem la „evrei” buni si pe Adolf Hitler. Asa ca nu ne mai face cretini ca noi iubim anumiti „evrei”.

    Pe de alta parte criminal de razboi e Florian si cu tot neamul lui infect.

    1. Stoica says

      Felicitari camarade!

  7. calin eugen says

    In plin centrul Capitalei,aproape de Biserica Armeneasca,o strada se numeste Armand Calinescu om politic. Orice comentariu e de prisos.

  8. […] de semnatarii scrisorii îndreptate împotriva Primăriei din Cluj şi pentru a lovi, astfel, în decizia Primarului Emil Boc, care luna trecută a retras de pe ordinea de zi hotărârea susţinută…, după ce o petiţie publică strânsese peste 6000 de semnături în doar 36 de ore, între […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php