SRI SESIZAT CU PRIVIRE LA INSTITUTUL WIESEL. Fiica partizanului Gogu Puiu atenţionează cu privire la riscul de destabilizare a ţării.

5 670

Într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Asociaţiei „Gogu Puiu şi Haiducii Dobrogei”, este lansată sesizare publică ce vizează instituţiile de siguranţă naţională ale României, în special Serviciul Român de Informaţii. Postarea vine pe fondul stării de revoltă ce stăpâneşte reţelele de socializare în urma noului val de măsuri ce vizează schimbarea unor denumiri de străzi şi demolarea unor statui, toate legate de martiri ai ânchisorilor comuniste. Măsura adoptată de Ministerul de Interne vine ca urmare a unei intervenţii a Institutului Elie Wiesel. Iată postarea care a apărut în această dimineaţă:

Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei” adresează un apel public către instituțiile a căror atribuţie este apărarea siguranței naționale, de a lua măsuri în privința acțiunilor desfășurate de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR-EW).

Considerăm că INSHR-EW, care acționează sub egida Guvernului României, își depășește atribuțiile și statutul care îi sunt stabilite prin Hotărârea Guvernamentală nr. 902 04/08/2005 reactualizată, în baza căreia funcţionează, intervenind într-un mod brutal în modificarea şi chiar ștergerea istoriei naționale. Demolarea statuilor, schimbarea numelor de străzi, școli şi licee, care amintesc de martirii și eroii naționali, victime ale totalitarismului comunist, nu reprezintă atribuțiile acestui institut.

Mai mult decât atât, apreciem că, prin astfel de acțiuni, conducerea INSHR-EW instigă la ură politică şi religioasă, atitudini care pot genera revolte din partea cetățenilor.

Atunci când o organizație atacă în mod repetat valori fundamentale ale statului sub umbrela căruia acționează (iar cultul eroilor şi personalităţilor culturale reprezintă una dintre aceste valori), atentând prin astfel de acţiuni la însăşi identitatea naţională a acelui stat, constituie un atac la siguranța națională. Totodată, atunci când, în maniere ce contravin principiilor democrației, o organizaţie – de drept public sau privat – instigă şi generează reacţii ce ameninţă echilibrul şi pacea socială, aceasta constituie, de asemenea, un atac la siguranța națională.

Prin acţiuni de genul celor enumerate mai sus, conducerea Institutului „Elie Wiesel” creează falsa idee că în România ar exista un val de antisemitism împotriva căruia simte că are menirea de a lupta. Amintim, în acest sens, poziția fostului șef al Serviciului Român de Informații, dl George Maior, ca şi aceea a şefului Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, dl Aurel Vainer, care ambii au declarat public că în România antisemitismul nu reprezintă un fenomen şi că în România nu se poate vorbi de forţe politice extremiste.  (SURSA:  http://adevarul.ro/cultura/istorie/extremism-antisemitism-nationalism-pericolele-contemporane-europei–masa-rotunda-adevarul-live-vineri-24-iulie-1_55b0bf61f5eaafab2cdaf4ce/index.html ; http://www.ziaristionline.ro/2015/08/05/radu-ioanid-la-fel-de-mincinos-ca-fratele-lui-alexandru-florian-pacepa-nu-a-fost-invitat-de-guvern-in-romania-si-dughin-nu-a-fost-niciodata-la-manastirea-petru-voda-in-schimb-petre-roman-a-fost/)

Date fiind cele arătate mai sus, considerăm că instituțiile abilitate au obligaţia de a lua măsurile necesare pentru ca astfel de atacurile la adresa stabilităţii şi imaginii statului român, precum şi la  identitatea poporului român, să fie contracarate.

Asociaţia Gogu Puiu şi Haiducii Dobrogei

Preşedinte de onoare: Zoe Rădulescu – născută deţinut politic, fiica luptătorului anticomunist Gogu Puiu

Preşedinte: Elena Sechila

5 Comments
 1. Dacul Liber says

  Exact asa stau lucrurile.Suntem alaturi de Asociatia Gogu Puiu si Haiducii Dobrogei. Propun desfiintarea acestui institut marsav ,care pe banii cetatenilor ,ataca identitatea si siguranta nationala! Trebuie trasi la raspundere toti comunistii dinainte de 1989 si neocomunistii din zilele noastre.Unul dintre acestia e si alexandru florian,un fost comun ist care acum face pe holocaustologul sub umbrela unui guvern plin de tradatori de neam si tara! Cautati-i pe toti in arhivele dinainte de 1989 si inlaturati-i din toate institutiile statului! Trimiteti-i pe toti acesti nemernici,urmasi si anei pauker in Israel.Acolo le este locul.Sa arda in focul vesnic al iadului.

 2. Ionut Moraru says

  Ne permite asociatia Gogu Puiu si Haiducii Dobrogei sa preluam acest apel si sa il trimitem fizic si in numele asociatiei noastre Fratia de Cruce, catre SRI pentru a primi un raspuns oficial conform legii??

 3. iulian says

  Statul roman finanteaza un institut care are ca scop subminarea statului roman. Oare acest non-sens perfect poate fi explicat si altfel decat prin tradarea de tara? Are nevoie SRI de petitii publice ca sa constate un pericol atat de vizibil?

  Din pacate, exista o penurie de raspunsuri, nu de intrebari…

 4. fgh says

  acest „institut” actioneaza sub egida statului roman. deci actualul stat roman ordona, la ordinele „institut”, persecutii politice, acest stat roman prin organele cele mai inalte (Parlament, Guvern, Presedinte) instituie legi si pedepse contra romanilor , ne desfiinteaza istoria, ne fac noii detinuti politici etc. Statul roaman este dusmanul declarat al romanuilor. daca nu se ridica intreaga romanitate astia ne extermina la ordinul florienilor celmai antiroman stat ce-l avem de la intemeierea voivodatelor. o sa-l interzica pe Avram Iancu pe ca sa faca pe placul Ungariei, pe Alecsandri, Goga, Conta, Eminescu, tot. si nu vom putea cinsti decat pe Gherea, Vainer, Ana Pauker, Brucan, Soros, Radu Florian tatal etc.

 5. sanda alexandru says

  A se initia o petitie pentru desfiintarea acestui institut antiromanesc si actionarea in instanta a lui Alexandru Florian pentru incitatare la ura religioasa, etnica, etnica
  Toate fortele politice, ong-urile si societatea civila sase implice in aceasta actiune pentru a salva demnitateaacestui neam.
  Traiasca !Romania

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php