Biserica Ortodoxă a SALVAT un spital aflat „într-o stare jalnică, nu avea acoperiș, geamurile erau sparte, ușile distruse” și l-a adus la standarde europene. Spitalul „Sfântul Gheorghe” va servi 10.000 de oameni în județul Suceava

1 323
Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va inaugura Spitalul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” în localitatea Dolhasca, județul Suceava, informează portalul Doxologia.ro.
Biserica Ortodoxă a SALVAT un spital aflat „într-o stare jalnică, nu avea acoperiș, geamurile erau sparte, ușile distruse” și l-a adus la standarde europene. Spitalul „Sfântul Gheorghe” va servi 10.000 de oameni în județul Suceava
Unitatea spitalicească, prima pe care o inaugurează Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, va deservi peste 10.000 de locuitori și va funcționa în vechiul spital – modernizat și extins-, va avea 35 de paturi și va angaja doi medici, șase asistenți medicali și infirmiere. Pe lângă spitalul în sine, au mai fost construite încăperi în care poate funcționa un laborator de analize și locuințe pentru medici.
Interiorul este realizat după ultimile standarde, mobilat complet, băile sunt moderne, iar traseele privind alimentația sau cele legate de curățenie sunt respectate conform reglementărilor în vigoare, precizează sursa citată.
Prin strădania preoților din Protopopiatul Fălticeni, s-a reușit achiziționarea unui electrocardiograf de ultimă generație.
Acest proiect a fost inițiat de pr. Gheorghe Saftiuc de la Parohia Dolhasca în anul 2004, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
„Arăta într-o stare jalnică, nu avea acoperiș, geamurile erau sparte, ușile distruse. Era o clădire care se prăbușea”, povestește părintele Saftiuc.
Preotul nu a putut să privească nepăsător cum clădirea fostului spital se năruiește de la o zi la alta. Cu binecuvântarea Înaltului Pimen și cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Gheorghe Saftiuc a luat imobilul lăsat în paragină și și-a propus să-l redea comunității. Să aibă localnicii, dar și cei din satele învecinate, unde să-și aline, aproape de casă, suferințele trupești, cum spune părintele.

„Fiind aproape de casa noastră, când s-a închis spitalul, a fost așa o durere pentru noi, pentru că sunt 27 de km până la Fălticeni, 25 până la Pașcani, 45 până la Suceava, nu e ușor să rezolvi o urgență”, a povestit soția preotului, Mioara Saftiuc, în Monitorul de Suceava.

În ultimii 5 ani, Biserica Ortodoxă Română a cheltuit peste 100 de milioane de euro pentru acțiuni sociale și filantropice, anunța la începutul anului,  agenția Basilica.

Numai în 2016, Biserica a sprijinit românii în nevoie cu aproape 22 de milioane de euro, după cum a arătat raportul prezentat în luna ianuarie 2017. De asemenea, pe tot cuprinsul eparhiilor Patriarhiei Române se desfășoară activități social-filantropice și medicale în 718 instituții și servicii sociale. În prezent se află în derulare 617 proiecte și programe sociale.

 

via ActiveNews

1 Comment
  1. Laurențiu Mîncu says

    Credința Ortodoxă este Dreapta Credința! Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu miluieste-ne pe noi păcătoșii!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php