Protest la Ambasada Finlandei: Suntem pregătiti să începem un razboi diplomatic cu aceasta țară. „Teroristii lumii, hotii de copii”

0 442

Un protest a avut loc, duminica, la Ambasada Finlandei din Bucuresti. Cateva zeci de persoane au iesit in strada in semn de solidaritate cu medicul roman Camelia Smicala care a fost condamnata la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru defaimarea si agresarea autoritatilor finlandeze dupa ce acestea i-au luat copiii.

Oamenii veniti la protest spun ca vor merge, duminica, si la sediul Ministerului Afacerilor Externe, dar ca si luni vor protesta la ambasada. De asemenea, acestia sustin ca duminica au loc manifestari asemanatoare si in Cluj Napoca, Timisoara, Iasi, Constanta si Botosani.

„Suntem pregatiti sa incepem un razboi diplomatic cu aceasta tara”, a spus unul dintre protestatari. Oamenii din fata ambasadei Finlandei striga: „Teroristii lumii, hotii de copii”; „Cat mai e, cat mai e pana faci ceva MAE?”; „Romania nu se lasa, ii vrea pe copii acasa”; „De-o fi pace sau razboi ne vrem copiii inapoi”, „Copilarie, nu puscarie” sau „Mihai si Maria sunt Romania”.

„Suntem culturi diferite și vă amestecați în treburile interne ale unui alt stat”” – spun autoritățile finlandeze, foarte reticente în a negocia cu partea română. Proteste de solidaritate se desfășoară nu numai în Capitală, dar și în Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Brașov și alte localități.

Romancei i-au fost luati copiii de catre autoritatile finlandeze in 2015, in urma unei plangeri a fostului sot, un finlandez. Ea divortase de sot dupa ce acesta devenise violent, inclusiv cu copiii lor. In urma plangerii, autoritatile i-au luat copiii, care au ajuns in plasament.

In luna aprilie, medicul a fost condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru agresarea executorilor judecatoresti care au venit sa ii ia copiii.

sursa: NapocaNews

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php