Ediția a șaptea a Marșului pentru viață în Capitală

0 373

Aproximativ opt mii de persoane au participat  la Marșul pentru viață organizat în București, informează Alexandra Nadane, preşedintele Asociaţiei Studenți pentru viață.

foto Mediafax

 

Manifestările din 25 martie 2017 au început  în Parcul Unirii la 12:30. Sub sloganul Ajută mama și copilul! Ei depind de tine, persoane de toate vârstele au mărșăluit pe străzile Capitalei, purtând în mâini pancarte și drapeluri.

Marșul s-a desfășurat pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului, circulația fiind oprită pe sensul de mers al manifestanților pe bulevardele Unirii și Dimitrie Cantemir.

La manifestul pașnic au participat tineri, familii cu copii mici, dar și persoane în vârstă. Ei au cântat și au scandat sloganuri pentru viață și pentru familie, formând de-a lungul coloanei un cordon de baloane colorate. Mai multe persoane au venit îmbrăcate în port tradițional românesc.

După ce au ajuns în Parcul Tineretului, manifestanții au participat la un concert intitulat Live for life și prezentat de actrița Ioana Picoș. Au urcat pe scenă formațiile Coco și Schimbul 3 și artiștii Dragoș Bădoi și Maria Coman.


Inițiativa Asociației Studenți pentru viață, susținută de numeroase organizații din București și din țară, a generat organizarea Marșului pentru viață în 285 de localități din România și Republica Moldova.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul ajuns anul acesta la a șaptea ediție națională.

 

sursa: Basilica

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php