VIDEO. Valeriu Gafencu, comemorat la Târgul Ocna

1 633

video Trinitas TV

 

La Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ din Tg. Ocna a avut loc ieri slujba de pomenire pentru deținuții politici care odihnesc în groapa comună din apropierea Penitenciarului-Spital. Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoți, sub protia părintelui arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ și delegat al Centrului Eparhial de la Roman. Au asistat numeroși preoți și credincioși de toate vârstele și din multe zone ale țării, iar unii dintre localnici au fost îmbrăcați în costum popular tradițional.. De asemenea mulți participanți la slujbă au purtat cu mândrie drapelul național, fapt care a creat o atmosferă ce demonstrează respectul față de patria natală și față de memoria celor pomeniți. A urmat o procesiune cu icoane, steaguri tricolore și candele luminânde către Casa de Cultură a orașului.

Programul manifestării s-a încheiat cu o sesiune de evocări despre mărturisitorii și apărătorii Ortodoxiei din temnița de la Tg. Ocna, în cadrul căreia au vorbit părintele  arhimandrit Pimen Costea, pr. prof. univ. dr. Vasile Gordon de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din București, pr. Ioan Bârgăoanu Protoiereu al Protoieriei Onești, pr. Silviu Neicu paroh la parohia Albele și domnul Ciprian Voicilă – scriitor și sociolog.

 

sursa: Ziar Bacau

1 Comment
  1. calin eugen says

    Eu zic ca aceasta comemorare,in conditile de astazi,este o noua minune a Sfantului Inchisorilor…In veci pomenirea dansului si a camarazilor sai!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php