Cum și când sărbătorești Ziua Republicii?

1 498

Pe 30 decembrie, Stalin și poporul rus ne-au adus o nouă sărbătoare în calendar: Ziua Republicii. Încă nu am văzut pe nimeni să ciocnească un pahar de vin în amintirea lui Vișinski, deși mulți susțin că nu există sistem mai bun decât sistemul republican. E drept că toate dictaturile moderne, care au ucis sau arestat milioane de oameni, au fost conduse de președinți, dar ce contează, important e că poți să-ți alegi o dată la patru cinci ani șeful statului.

 

De Ziua Monarhiei am întâlnit mii de oameni fericiți că au putut petrece câteva ore la Palatul Elisabeta. Nu contează că nimeni nu se bucură în stradă de Ziua Republicii, dacă atâția români sunt dispuși să facă sacrificii pentru sistemul republican. Au renunțat de bunăvoie la istorie, la șansa de a face parte dintr-o familie de state care începe cu Marea Britanie, continuă cu dinastiile Golfului și merge până la superputerile economice din Asia, cum ar fi Japonia.

Românii ar trebui să aniverseze Ziua Republicii și pentru că ei plătesc distracția pe care republica o aduce, odată la 4-5 ani, când au loc prezidențialele: dihonie în societate, crize politice care lovesc economia,  campanii electorale de miliarde, recuperate, în final, tot de la contribuabil.

De ce n-ar fi fericiți românii fiindcă își pot alege singuri conducătorul, așa cum a hotărât pentru ei URSS, în 1947? Poate doar frigul să fie o problemă. Așa că propun să aniversăm Ziua Republicii vara. Pe 29 iulie, de exemplu.

 

 de  DC News

1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Monarhiile nu mai sunt demult ce au fost odata…iar casa Regala Romana a avut si inca are niste scursuri criminale de toata frumusetea. Si nu ma refer doar la Carol al II-lea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php