Numărul 2 de pe lista USR la Senat în Ilfov: Conservatorii sunt „motivul principal al stagnării rasei umane” și să tacă înainte să fie obligați prin presiuni să o facă

1 399

Dragoș Ioan Coste figurează încă pe locul al doilea pe lista electorală USR a candidaților la Senat pentru județul Ilfov, deși luna trecută a fost nevoit să-și dea demisia, din cauză că pe profilul personal de Facebook jurnaliștii au găsit o postare din 2013 în care acesta îi insulta pe români și ethosul românesc în general:

Suntem in urma cu 300 de ani fata de restul planetei. Suntem niste primitivi, niste trogloditi. Romanul e o fiinta inapoiata, care se ghideaza inca dupa regulile si mentalitatea de acum sute de ani, numindu-le ‘traditii si obiceiuri’. E un mamifer biped pentru care conteaza doar nevoile primare. Un animal habotnic si hulpav.

Pana si putinii care au o sclipire de educatie si nu sunt total agramati (asa cum sunt 80 la suta dintre absolventii de studii ‘superioare’ – care in mod normal nu ar fi trebuit sa ajunga nici macar la liceu) se ‘trag’ tot din familii in care barbarismele de genul mersului la popa si pupatul moastelor, nuntile, botezurile si inmormantarile tipice de neam prost, lipsite de orice fel de bun-gust si decenta, ascultatul manelelor si popularei, infulecatul de mici si bere, preacurvitul si violenta fizica, macismul si prostia bruta – sunt inca regasite. Unii promoveaza aceste tare ereditare romanesti sub numele de ‘conservatorism’, asigurandu-ne de credibilitatea unui asa zis model civic iudeo-crestin european. Ce cretinisme! Ce dobitoci ne conduc! Avem nevoie de schimbarea din temelii a sistemului legislativ, indeosebi pe partea de justitie, educatie si economie. Avem nevoie reala de reintroducerea pedepsei cu moartea pentru evaziune fiscala in forma agravata.

USR și-a asigurat alegătorii că, deși acest candidat figurează pe listele USR, deoarece ele erau deja depuse la momentul scandalului, dacă va ieși la alegeri, va fi obligat să își depună mandatul.

Câteva întrebări se ridică:

  1. Ce fel de membri și susținători are USR dacă la un județ atât de important nu au găsit pe cineva mai bun pentru poziția a doua din listă?
  2. Cum îl vor „obliga” să-și depună mandatul? Retrăgându-i sprijinul politic? Există o prevedere legală explicită pentru astfel de cazuri? Sau ne vom trezi că nu au ce-i face și, dacă lista se votează și omul încă își dorește să fie parlamentar, îl vom vedea în Parlament?

Deși contul de Facebook al Dragoș Ioan Coste a fost șters după acest scandal, unii au  apucat să mai salveze lucruri de acolo, ceea ce ne permite să aflăm și părerea recentă a acestui (fost?) candidat despre cei care se situează pe poziții conservatoare în ceea ce privește politica și… viața:

A fi conservator în 2016 este dreptul și apanajul fiecăruia, și trebuie să respectăm acest lucru, însă nu fără a-i privi pe acești indivizi cu mila și cu duritatea pe care o merită, fiindcă reprezintă motivul principal al stagnării rasei umane.

Pe scurt, pot accepta că ești înapoiat din punct de vedere social, dar măcar ai bunul simț să taci din gură, până nu vei fi obligat să o faci datorită presiunii celorlalți.

15109502_821456354663331_3033978167787274526_n

Așadar, în traducere liberă, dl Coste este un adept al progresului social, pe care îl crede de cuviință a fi promovat prin tactica pumnului în gură la adresa dușmanilor acestuia, respectiv conservatorii, care consideră că există un set de valori universal valabile și care în consecință nu pot „evolua” – adică de la care nu se poate abdica: respectarea demnității umane, libertatea mărturisirii publice a credinței în Dumnezeu, nenegocierea conceptului de familie ca uniune formată din bărbat și femeie cu scopul de a naște și crește copii, identificarea cu o comunitate largă de istorie comună îndeobște denumită națiune.

Și când te gândești că agenția internațională de știri Reuters a dedicat USR un material intitulat: „Un nou partid progresist le dă o șansă în alegeri centriștilor din România”!

 

de Mirela Florescu Știri pentru viață

1 Comment
  1. Ionut Moraru says

    Ce fatza de echer si compas are reeducatul asta!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php