Sfidare marca UDMR și Partidul Civic Maghiar. Lideri ai celor două formațiuni maghiare refuză participarea la parada de 1 DECEMBRIE: Pentru mine Ziua Națională este zi de DOLIU!

2 484
Liderii maghiarimii din România fac ce știu mai bine: sfidează simbolurile României și Ziua Națională a României. Ca de fiecare dată ultimii ani, Ziua de 1 Decembrie este tratată cu dispreț de reprezentanții UDMR și PCM. Fie prin neparticiparea la ceremoniile dedicate Zilei Națioanale, fie prin declarații și gesturi provocatoare la adresa românilor.
Imagini pentru Tamas Sandor
Liderii UDMR și ai Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna au refuzat public invitația de a participa la manifestările organizate cu prilejul Zilei Naționale a României, venite, miercuri, din partea reprezentanților comunității românești, anunță Agerpres.
După ce toate toate ieșirile sale publice din ultimii ani au fost doar salve de critici dușmănoase la adresa romînilor,   UDMR-istul Tamas Sandor a decis că nu va putea participa la evenimentele din acest an. Pentru că nu va putea sta fără a vorbi despre semnificația zilei de 1 Decembrie 1918 pentru comunitatea maghiară și fără a invoca promisiunile făcute în Declarația de la Alba Iulia, în ce privește drepturilor minorităților naționale.
„Am mai fost invitat și în alți ani, dar dacă vin vorbesc, iar dacă vorbesc o să spun ceva ce cred că mulți nu ar vrea să audă (…) Dar, nu mai mult decât ce s-a promis în 1918, citind de acolo și, bineînțeles, aducând în prezent acele doleanțe ale noastre promise acum aproape o sută de ani (…) Noi respectăm ziua națională (…) dar așteptăm din partea majorității să înțeleagă că pentru noi nu e o zi de sărbătoare. Asta nu înseamnă că nu vă respectăm, dar încercați să înțelegeți această sensibilitate”, a declarat Tamas Sandor, potrivit Agerpres.
Invocând campania „Invită-ți un prieten de etnie maghiară să sărbătorim împreună Ziua Națională”, inițiată de cotidianul local „Mesagerul de Covasna”, consilierul PNL Ion Deaconu l-a invitat personal pe președintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, la manifestările ce vor fi organizate pe 1 Decembrie la Sfântu Gheorghe, însă a fost refuzat.
sursa: ActiveNews
2 Comments
  1. dan paval says

    …bietul de el! se pare ca romanii maghiarizati sunt mai rai decit ungurii! care unguri NU mai au nicio legatura cu cei cu mecle/ sfecle asiatice de acum 1000 de ani!

    De ce nu le cere nimeni rezultate ADN?

  2. calin eugen says

    Maghiarii au atatea drepturi si tot nu sunt multumiti.Profita de bunatatea romanilor.Toate ,insa,au o limita!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php