Ce i-au răspuns cititorii lui Dan Tăpălagă, jurnalist care a afirmat: „​Ofertă de Evul Mediu: Este familia formată din bărbat și femeie?”

2 2.629
575679_104868196322874_2103739044_nFoto: Facebook

Dan Tăpălagă, editorialist Hotnews.ro, a scris vineri, 4 noiembrie 2016, un articol de opinie intitulat Oferta de Evul Mediu: Este familia formata din barbat si femeie? Doriti sa conduca strainii Romania? Vreti mai multi bani? 

În articol, jurnalistul afirma că apărarea familiei naturale este o atitudine radicală și de „Evul Mediu”. Autorul mai aplica și eticheta de pro-rusism acestei atitudini și sugera, în cel mai pur limbaj stalinist, că cei care susțin valori precum familia naturală sunt „retrograzi” și că România are nevoie de un „progres al mentalităților” în această privință.

Comentariile care s-au adunat până sâmbătă seară l-au pus la punct pe celebrul jurnalist care cândva se mândrea cu independența și echidistanța lui. Cei mai mulți care i-au scris pe site și-au exprimat nemulțumirea pentru silogismul pe care l-a făcut: dacă un partid este corupt, nu înseamnă că și ideile pe care le promovează sunt corupte.

Cele mai populare comentarii s-au dovedit cele pro-familie, iar maniera în care cititorii Hotnews.ro au pus problema dovedește că aceștia sunt mai inteligenți decât editorialiștii lor.

Iată câteva fragmente din articol:

Liviu Dragnea a intrat in hora declaratiilor pro-familia traditionala cu o luare de pozitie radicala, dupa ce presedintele Klaus Iohannis s-a pronuntat pentru toleranta: ”Eu sunt un om tradiţionalist. Dacă pentru asta pot fi considerat fanatic religios, sunt un fanatic religios. Sunt creştin-ortodox şi eu văd familia formată dintr-un bărbat şi o femeie şi, când vrea Dumnezeu, şi cu copii”.

Discursul homofob mai prinde in tari ca Romania si Moldova, cu mentalitati si legislatie ramase mult in urma.  Tema familiei traditionale in opozitie cu decadenta moravurilor occidentale este una din liniile principale de propaganda ale Kremlinului.

…PSD isi consolideaza prin oferta politica din aceasta campanie electorala imaginea de partid retrograd, de franar al progresului mentalitatilor in ultima tara din Europa de Est care se lupta sa nu cada in abis… Cu astfel de comportament, PSD nu-si ajuta propriul electorat sa se emancipeze, dimpotriva. Trage dupa el intreaga Romanie intr-o bezna de Ev Mediu.

 

Iată și o selecție cu cele mai interesante răspunsuri primite de autor direct pe site, sub formă de comentarii la articolul său:

 

Mai bine Ev mediu decat epoca de piatra!(Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:50)
cinevatus [utilizator] i-a raspuns lui e-Miron
Sunt anti-PSD dar nu inteleg de ce domnul Tapalaga vrea sa ne faca pe toti cei care suntem conservatori ca si psd-isiti..Occidentul culege unele roade acceptarii progresismului: exemple sunt in stirile de azi. Faceti ca Occidentul ca sa fie bine ca in Occident, este o logica nici macar de doi bani. Mai putem sa decidem si de capul nostru fara ca sa fim pro-est sau pro-vest. Alegem doar ce e bine din ce a facut vestul pentru ca avem o experienta comunista care vestul nu o are.Pentru Tapalaga, idealul este ca 2-3 parteneri externi sa decida in tot ce priveste Romania iar publicul considerat incult sa fie deconectat de la alegeri democatice reale? Intreb, nu afirm.Hai lasati-ne cu povestea asta. Daca unul sustine o pozitie conservatoare, hop top e putinist, pro-rus! Este la fel de ilogic cu acuzatiile de a fi platiti de Soros care vad ca nu va plac deloc.Ce se intelege clar din acest articol: unicul argument anti-familie capabil de a fi generat de Tapalaga este ca…ghici… partenerii externi nu vor asta sau ca Putin e anti-gay sau ca PSD e anti-gay deci e rau. Serios? Atat puteti? Care e logica dvs. ca nu o inteleg? Daca asta v-a ramas unicul argument…penibil.
„Deturnarea” e o tampenie (Vineri, 4 noiembrie 2016, 22:34)
Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui auch
Tema casatoriei e o tema ca oricare alta. Fiecare partid poate sa o foloseasca si sa-si precizeze pozitia. Care e problema? Care e diferenta fata de alta tema?
Articolul asta exact asta face, foloseste tema casatoriei si o asociaza cu alegerile si cu un partid, ca sa discrediteze si tema, si un partid care o sustine.
Inteleg ca dvs. sunteti libertin, dar asta nu va da dreptul sa inventati drepturi si sa schimbati societatea si institutiile ei pentru ca asa aveti chef. Nu poti sa „restrangi” ceva ce n-a existat niciodata. Mai ales cand Curtea Europeana a Drepturilor Omului a stabilit ca NU sunt un „drept al omului” casatoriile gay .
Veșnica nepotrivire între titlu și conținut (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:05)
Tescovin [utilizator]

Sunt de acord cam în totalitate cu conținutul articolului, care tratează, așa cum ar și trebui, despre PSD și tarele sale fundamentale care au ținut țara asta în loc: corupție, hoție, minciună.
Nu pot însă înțelege titlul, care nu are nimic de a face cu PSD, ci e de-a dreptul o jignire gratuită la adresa celor care, cu totul întâmplător și circumstanțial, au într-o anumită problemă o părere identică cu cea a PSD (cu deosebirea că la cei pe care-i jignește grav dl. Tăpălagă opinia respectivă este sinceră, în timp ce la PSD este profund oportunistă).
Articolul e despre Germania? (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:19)
firuierbii [utilizator] i-a raspuns lui FFF T
Si in Germania, familia e formata din femeie si barbat, si acolo se incearca oprirea chinezilor de la a cumpara companiile, si acolo lumea ar vrea mai multi bani.

e absurd sa te opui casatoriei intre 2 gay(Vineri, 4 noiembrie 2016, 17:17)
robotel corporatel [utilizator] i-a raspuns lui RaduDan1

la fe de absurd ca a te opune casatoriei intre 3 gay.
si pe urma eu zic sa nu facem discriminare, nu-i asa?

verisoara.. (Vineri, 4 noiembrie 2016, 22:21)
y_daddy [utilizator] i-a raspuns lui verisoaraluifelix

citeste atent ce a scris D-l Tapalaga. Eu inteleg ca dansul spune ca am fi in evul mediu, ca suntem ultima tara care se opune PROGRESULUI (sic)… ce progres e asta? Spre ce? Nu am fost bine atatea secole pana acuma, ca dintr-o data daca, vezi doamne, avem computere suntem mai evoluati! Suntem mai slabi la minte: nu ne mai descurcam fara gps nici pana la alimentara din colt si nu mai stim tabla inmultirii. Dar presupun ca am evoluat daca acceptam homosexualitatea ca ceva normal! Cel mai mult „imi place” Q-ul de la LGBTQ. Trist, domnule Tapalaga, trist.

logica (Vineri, 4 noiembrie 2016, 18:11)
Razvan_M [utilizator] i-a raspuns lui Europiu

Domnul Dan Tapalaga ne baga ca argument pt. a se opune unei idei faptul ca PSD se lauda ca o sustine. Logica spune ca o idee este buna prin ea insasi, nu prin cei care spun ca o sustin.

e-Vmediu (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:21)
OvidiuStoica [anonim]

Dan Tapalaga pare sa creada ca Evul Mediu se incheie doar cand homosexualii se marita.
Ideile astea bizare, anti-nationale si anti-normale (anti-traditionale) sunt idei ale stangii culturale radicale si sunt ceva recent si in Occident. Doar in ultimii 20 de ani au luat avant si au devenit dominante. Obama a fost ales in 2008 pe o platforma ce respinge castoria homosexualilor.
Sa intelegem ca si Occidentul a trait in Evul Mediu pana acum 20 de ani ?
Sau doar D.T. s-a „incalzit” prea tare de la propria retorica, s-a intoxicat cu propria propaganda ?

Hotul striga „hotii!” (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:22)
Skipper1 [utilizator]
Idiotii utili folosesc tema casatoriilor gay si invers, ca autorul articolului de fata.
Leaga tema casatoriilor gay de PSD (pana acum a legat-o de pupatorii de moaste) si gata, a reusit sa discrediteze tema si isi asigura si un public de idioti utili care injura fara discernamant tot ce e legat de PSD.
Probabil ca daca ar zice cineva de la PSD „iarba este verde”, ar sari toti sa il injure si sa il contrazica.
Sustinatorii normalitatii devin astfel, in viziunea normalofobului pagan preistoric, pe langa „homofobi”, „pupatori de moaste”, „din Evul Mediu” etc., si PSD-isti.
De ce nu poate fi tema sustinerii casatoriei normale o tema electorala, ca orice alta tema importanta, personal nu inteleg.
Logica asta inapoiata si falsa, conform careia daca cineva compromis foloseste tema asta, automat tema e compromisa, e ridicola. Mai aveti niste secole pana sa ajungeti la un nivel de Ev Mediu, cand au aparut universitatile.

Domnule Tapalaga (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:24)
mprodanus [utilizator]

Judecati cu dubla masura si nu va sta bine ca formator de opinie, cum va pretindeti. Procesul democratic este, si pentru dumneavoastra, optional atunci cand rezultatele vi se par neconvenabile? Daca miza v-ar fi servit agenda, vai-vai ce ati mai fi sarit in sus cand ministrul justitiei a numit 3 milioane de romani „extremisti”, „marele” analist Parvulescu „o multime” (pesemne ca o fi vrut sa spuna gloata), iar presedintele Romaniei „fanatici religiosi”. Sunteti atat de orbiti de obsesia „sincronizarii” cu Occidentul, incat nu puteti accepta ca nu tot ce vine de acolo este in regula. Va bateti cu pumnul in piept ca luptati pentru o Romanie mai buna, dispretuind fara discernamant orice inseamna traditie, cumintenie, curatie. In cea mai buna – pot sa spun asta? – „traditie” neomarxista.
Sper sa vina clipa in care sa aveti inteligenta si intelepciunea sa va vedeti greseala.
Pana atunci, ma voi stradui din rasputeri si in pofida unora dintre textele dumneavoastra, sa va acord respectul meu.

ATENTIE! (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:58)
RCM [utilizator]

A nu se arunca copilul impreuna cu apa murdara!
Faptul ca Dragnea imbratiseaza cu patos ideea familiei traditionale denota, dupa cum a subliniat dl. Tapalaga, oportunismul liderului PSD. Liderul PSD nu are vreun merit in initiativa AFR. Ba chiar as mai adauga aici ca titulatura de „crestin ortodox”, in sensul ei primar, e atat de incompatibila cu caracterul si faptele lui Dragnea incat e strigatoare la cer situatia in care el se erijeaza ca promotor al unor valori crestine.
Insa faptul ca un om fara scrupule imbratiseaza declarativ familia traditionala, intr-o abordare vadit machiavelica, NU FACE ca valoarea conceptului de familie traditionala sa devine retrograda…
Concluzia articolului lasa (intentionat?) in aceeasi troaca un partid corupt si oportunist pana dincolo de ridicol, cu aceasta valoare / institutie fundamentala care a construit si sustinut in mod sanatos si natural societatea timp de mii de ani.
Fara a da cu parul in dreptul fiecarui om de a trai in decenta si discretie stilul de viata pe care si-l doreste, cred ca a denigra familia traditionala inseamna a ne pierde complet busola si viitorul. Indiferent de parerile experte ale Uniunii Europene.

Ce e aia anti-gay?! (Vineri, 4 noiembrie 2016, 21:16)
Chaos & Collapse [utilizator]
„ideea de a folosi tema anti-gay in campania electorala”?

Doar un activist-neomarxist poate sa te numeasca ANTI-nu-stiu-ce atunci cind tu esti in legitima aparare in propria casa luata cu asalt de niste golani. Ei te agreseaza la tine acasa dar, daca ripostezi, daca ii pocnesti si ii scoti in strada in suturi, activistii profesionisti, plus o liota de idioti utili si cozi de topor care chiar asta asteptau, ascunsi printre boschetii si pe dupa copacii din fata casei tale ca sa poata sa filmeze si sa dea repede pe facebook imaginile „șocante”, vor urla in cor: „INTOLERANȚĂ!”. „Uitati-va la primitivul acela parca venit din Evul Mediu, la bigotul, fanaticul, fundamentalistul, xenofobul, homofobul, rasistul etc. cum nu ii lasa pe ceilalti sa-si caute fericirea in curtea si in casa lui.”

N-o sa spuna nimeni publicului care trebuie manipulat ca a fost o provocare finantata de niste psihopati care se cred dumnezei, o punere in scena, nu vor arata cum provocatorii au intrat in curtea omului sarind gardul si in casa spargindu-i usa de la intrare. Vor arata doar riposta in auto-aparare, scoasa din context, care va fi prezentata ca o agresiune, ca o atitudine „ANTI-„.

Trebuie sa ripostezi cu toata forta atunci cind esti atacat, indiferent de consecinte.

„Toleranta e o virtute a omului fara convingeri.” — G. K. Chesterton.
„Toleranta si apatia sint ultimele virtuti ale unei societati muribunde.” — Aristotel.

Experienta a aratat ca, asa cum era de asteptat, grupurile ne-crestine care au cersit si au pledat pentru toleranta nu arata nici urma de toleranta in momentul in care simt ca sint la putere.

„One of the great dangers in America today is extreme intolerance in the name of tolerance.”, zice Ben S. Carson.

Adevarul e ca toleranta nu e o virtute, e doar slabiciune si o vulnerabilitate auto-impusa.

Daca oamenilor nu le mai pasa cum e societatea in care traiesc si permit lucrurilor rele sa se intimple fara sa incerce sa le opreasca, acea societate se va prabusi.

Intoleranta de epoca de aur. Neomarxista.(Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, 17:42)
andipetre [utilizator]
Parca am citit un articol din Scanteia, despre dusmanul de clasa decadent. Dar e normal, domnule Tapalaga, atat Scanteia cat si neomarxismul dv. intolerant au radacini comune.

pai (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:15)
hamham [utilizator]
„Tema familiei traditionale in opozitie cu decadenta moravurilor occidentale este una din liniile principale de propaganda ale Kremlinului.”
asta cam asa este.
mai avem pana sa prindem din urma stanga liberala occidentala,democratica si toleranta:
http://www.breitbart.com/london/2016/10/17/attack-gay-marriage-protester-family/toti cei care inca indraznesc sa creada ca a fi tolerant nu inseamna a spune ca anormalul e normal, vor fi automat catalogati de ideologia libtarrda de stanga drept nazisti,hitleristi sau pro-rusi.felicitari domnului tapalaga ptr inregimentarea ideologica.

Stimate domn, (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:05)
Un cititor [utilizator]
editorial ( HN) , este deținut și controlat de nu se știe cine. Asta ca să fie clar cine vorbește. În legătură cu fondul articolului, poate ne explicați și nouă, proștilor, ce înseamnă și prin ce se caracterizează ”Evul Mediu” și cine a împărțit istoria omenirii în evuri. Universitățile când au apărut, stimate domn? Da Vinci era un retardat al evului mediu, nu-i așa? De Dimitrie Cantemir nu vă întreb căci probabil nici n-ați auzit de el prin redacție. Dar de Messi sigur ați auzit.

Nu cred ca e (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:10)
LatonDariat [anonim]

Eu nu vad nicio oferta de Ev Mediu. Si in Irlanda s-a organizat referendum pe tema legalizarii casatoriei intre persoane de acelasi sex.

Cand rezultatul le convine.. (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:24)
Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui LatonDariat

…atunci procedeul nu mai e de „Ev Mediu”. E democratic si in conformitate cu „drepturile omului”.
Astia sunt „tolerantii”…

Haha ? (Vineri, 4 noiembrie 2016, 16:54)
cinevatus [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

E geniala replica.
Daca PSD zice ca patriotismul e bun, Tapalaga zice ca e rau.
Daca PSD zice ca familia e buna, Tapalaga zice ca e nebuna.
Daca PSD zice ca iarba e verde, Tapalaga zice ca nu e.

Spitalele, universitatile au aparut in evul mediu create de BISERICI. Cum, de cei numiti acum fanatici? DA! :))

 

sursa: Știri pentru viață

2 Comments
  1. gaf says

    nu vad de ce se da atentie unui reductionist pe post de sluga convinsa, adica mankurt. mankurtul nu poate fi educat, este ineducabil, nu poate fi convins, nu poate vedea ca iarba e verde pentru ca aceast adevar vazut cu ochiul nu corespunde directivei celui care l-a mankurtizat. Un mankurt!

  2. Medieval says

    Motto : Mai bine medieval decat bolsevic!

    Oferta de Evul Mediu:

    Este familia formata din barbat si femeie?
    Doriti sa conduca strainii Romania?
    Vreti mai multi bani?

    Da
    Nu
    Nu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php