Corneliu Codreanu va fi pomenit printr-o slujbă religioasă la Tâncăbeşti, pe 26 noiembrie

21 1.074

?????????????????????????????????????????????????????????

Sâmbătă 26 noiembrie 2016, la orele 11, va avea loc la troiţa de pe liziera Pădurii Tâncăbeşti (jud. Ilfov, DN1), o slujbă religioasă de pomenire a lui Corneliu Codreanu şi a altor 13 legionari executaţi sumar la 29/30 noiembrie 1938 în acel loc.

Fiind vorba de un parastas, evenimentul are un caracter privat, accesul mass-mediei şi al altor canale de promovare fiind oprit.

Iniţiativa aparţine Fundaţiei Buna Vestire.

21 Comments
 1. calin eugen says

  Tot romanul,la Tancabesti!Capitanul si ceilalti 13 si-au dat viata ptr. noi!Sa aratam ca nu ne este frica sa murim si noi strangulati,ca eroii nostri!Cu Dumnezeu ,inainte!

 2. Alexandru says

  Doamne ajuta! Preotul care tine slujba este ecumenist? Este de acord cu sinodul din Creta?

  1. Marius Gogonea says

   Foarte important Alexandru! Subscriu la aceeasi intrebare.

 3. pui de dac says

  Pai toata slujba o sa fie ecumenista; o sa fie invitati si catolici si protestanti si alte secte ca sa fie corectitudine politica sa fie toata lumea multumita ca nu s-a instigat la ura religioasa sau la ura de rasa sau incitare de ura contra minoritatilor de orice fel. Rabini nu vor fi chemati ca sa nu fie acuzati organizatorii de antisemitism de istitutul ely weasel care s-ar simti insultat chiar daca Codreanu a salvat chiar un evreu de la innec…in rest toate bine si frumoase; este invitat si preotul Valentin Vulcanescu pt a da o nota de corectitudine ortodoxa intregului eveniment si de asemenea pt a-l chestiona personal pe preotul care va sluji daca il va lasa pe preotul Vulcanescu sa fie numai ortodox si nu legionar, pt ca el a repetat in repetate randuri 🙂 ca vrea sa fie lasat sa fie ortodox si nu vrea sa fie legionar, de asemenea preotul care va sluji trebuie intrebat de Vulcanescu daca se leapada de Arsenie Boca si nu in ultimul rand impreuna cu Alexandru care speram ca ne va onora cu prezenta il va chestiona pe preotul care va sluji daca este de acord cu sinodul din Creta pt a anunta pe intreg internetul si in primul rand pe facebook daca la Tancabesti a slujit un preot ecumenist sau nu daca a fost totul corect ortodox sau nu 🙂
  p.s. acuma serios, voi care o tineti langa cu sinodul asta, cand v-ati examinat constiinta ultima data? sunteti atat de curati si de ireprosabili incat vreti sa porniti o schisma cu sfintii de voi in frunte? ati citit ce a spus Mitropolitul Ieroteos Vlahos in legatura cu reactiile la sinod? sau nici in el nu aveti incredere ca e ortodox sincer? uitati-va in ograda voastra si curatiti-va mintile si sufletele caci reactiile voastre sunt patimase si total neortodoxe; nici eu nu sunt mai breaz recunosc, dar nici nu ma iau eu de barba cu episcopii si mitropolitii sa le cer socoteala de ce au semnat documentul 6 asa cum nici Ieroteos Vlahos nici altii care nu au semnat nu o fac si cine sunt ei si cine suntem noi si ce masuri duhovnicesti avem? Eu zic sa ne facem un examen serios de constiinta ca nu suntem si nici nu cred ca vom fi vreodata mai buni de atat…Incolo ne vedem la Tancabesti; comemoram niste oameni care si-au dat viata pt credinta si neam , sa nu le profanam memoria cu zazanie si concursul cine e cel mai legionar sau cel mai ortodox…

 4. Florin Dobrescu says

  Oamenii astia au probleme! Ce are una cu alta? Adevarule c a sinodul asta si ecumenismul au devenit manifestari acute ale psihopatiei colective.

  1. Marius Gogonea says

   Prietene! E greu sa intelegi daca somnul iti e profund. Ne mai miram de ce este vanduta tara asta zi de zi?

 5. Modest Zatu says

  Bravo Pui de Dac. Doamne Ajută-ne!

 6. Alexandru says

  Poate ai nevoie de un pui de somn, puiule. Vai de capul tau, la asemenea reactii. Nici nu esti roman dupa frustrarea pe care o arati fata de realitate. Daca e cum ai zis tu in prima parte a mesajului atunci va fi doar o spurcaciune. Cine sunt eu sa judec!? Scoate capul pee geam. Ce vezi? Dar la tv ce se vinde? Numai sobolani infiltrati, primiti cu drag de unii care nnu mai au judecata, cum cred ca si tu esti. Nu mai e timp de ironii si nici de sarcasm. Poate ajunge si comandoru Hoisan sa pomeneasca si el pe vreo cantare. Ma intelegi ce vreau sa zic?

 7. Alexandru says

  Va cer iertare. Am exagerat. Trebuia sa tac.

 8. Liliana says

  Corneliu Zelea Codreanu, un dar al lui Dumnezeu pentru România. Legionarii, cea mai profundă generație pe care a avut-o poporul nostru. Profundă recunoștință pentru cei comemorați.(Și …măcar un minim de decență în comentarii când comemorăm astfel de oameni. Chiar dacă unii dintre noi avem mari lacune în datele referitoare la istoria acelei perioade…chiar dacă unii nu iubesc această țară și implicit pe cei care au făcut sacrificii pe care mintea noastră, clar, nu poate să le înțeleagă.)

 9. Alexandru says

  Admin, te rog frumos sa stergi comentariile mele, nu vreau sa mai supar alti oameni care viziteaza aceasta pagina. Am gresit modul in care am pus problema de la bun inceput si iar am gresit ca nu am tacut dupa ce a scris pui de dac. Dar ce se i tampla chiar acum este mult mai grav ca oricand. Si noi, „tinerii” nu mai suntem capabili sa legam doua fraze pentru ca asa au vrut dusmanii neamului si inplicit ai tuturor oamenilor care nu sunt ca ei. Cum ar fi abordat Sfintii Legionari aceasra problema a zilelor noastre?

 10. Raul says

  Putea sa fie programat, măcar la ora 12, ca în alți ani. Dacă e vreme urâtă, pt cei care vin de departe o sa fie greu sa ajungă de la început.

 11. Ionut Moraru says

  Miscarea Legionara nu este o secta ortodoxa fara discernamant. Legionarul poate sa fie si catolic, si tatar CRESTINAT si jidan CRESTINAT, ptr ca daca nu s-ar fi putut, Capitanul nu ar fi lasat ca asta sa se intample in Legiunea pe care o conducea. Ma tot gandesc cum de si-a permis sa aiba inafara de paraclisul Maicii Domnului si rugaciunile lui Anton de Padova la el si sa le citeasca necontenit!!!???? Mare „eretic”!

  1. Marius Gogonea says

   „Increstinat” inseamna Ortodox si punct. Restul … iluzie fara Hristos.

   1. pui de dac says

    OOOO Gogonea cand te vedem canonizat? Te pomenesti ca te crezi Grigorie Palama si Maxim Marturisitorul la un loc…Vezi-ti de „sfintenia” ta si nu mai da lectii; du-te la duhovnic pocaieste-te si spovedeste-te ca-i Postul Nasterii Domnului si lasa comemorarea martirilor in pace!

    1. ilie zagrean says

     Te astept la Tancabesti la comemorarea Nicadorilor si a Decemvriilor si a Capitanului Codreanu , din partea Miscarii Legionare !

     1. pui de dac says

      Pe 30 voi fi la Biserica Sf Ilie Gorgani; la Tancabesti merg azi la 11; am auzit ca F George Manu face la ora 3 iar voi faceti miercuri; n-o sa inteleg niciodata de ce nu se poate face o singura comemorare; si zi-i lu’ sefu’matale ca unitate nu inseamna sa te trezesti sef si sa te proclami doar pt ca te imbraci in camasa verde si saluti peste tot unde mergi; inseamna sa castigi respectul celor pe care vrei sa-i conduci; cum o sa castige el respectul a mai mult de 6 oameni daca el nici memoria batranilor inchisorilor nu o respecta si scuipa pe ea crezandu-se mare ales; a luat el vreo palma in viata lui sau vreun pumn pt ca maimutareste camasa verde? l-a deranjat cineva cu ceva ca sa-i judece el pe batrani si sa spuna ca erau fricosi; si mai intreaba cum de poate sa doarma noaptea dupa ce se comporta astfel? eu n-as putea stiind ca fac asa ceva…

 12. Octogon says

  vreau un loc de munca in Bucuresti ….puteti sa ma ajutati careva ? ….

 13. Onofrei Alexandru says

  Pt Octogon; pe pagina de facebook a Fundatiei BunaVestire am primit pe 9 noiembrie urmatorul mesaj de la d-na Gabriela Nan (aceeasi denumire are si profilul dumneaei de fb.:

  „Societate comerciala din Bucuresti are disponibile 2 posturi de lucratori comerciali:

  1. La un bistro din zona Unirea, pt a asigura servirea clientilor la linia calda (pune in farfurii, bate pe casa de marcat, tine legatura in permanenta cu bucataria pentru a anunta cand se apropie de sfarsit anumite preparate).
  Conditii de lucru: program luni-vineri intre orele 7.00-18.00, weekendul liber. Salariu 1400 lei net cu carte de munca.

  2. La un supemarket
  Conditii de lucru: intrucat magazinul este deschis non-stop se lucreaza in ture a cate 12 ore.
  Salariu minim 1500 lei net cu carte de munca.

  Doritorii sunt rugati sa-l sune pe dl. Alexandru la tel. 0721.248.699.”

 14. Georgiana Catalina says

  TLC! De unde se ia maxi-taxi din bucuresti ca sa ajung acolo ?

 15. pui de dac says

  De la capatul tramvaiului 41 langa herastrau vi s a vis de monumentul aripi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php