Mihai Ghimpu: Transnistria trebuie declarată ca fiind ocupată de Federația Rusă, pentru a nu repeta scenariul din Crimeea

0 364

imgAstăzi a fost adus la cunoștința opiniei publice un “decret” al așa-zisului președinte al autoproclamatei RMN de aderare la Federația Rusă.

Menționăm că acest “decret” vine în urma exercițiilor militare comune cu participarea militarilor ruși și a celor ai autoproclamatei RMN care au avut loc pe teritoriul Republicii Moldova în luna august a anului curent.

Acest așa-zis “decret” demonstrează încă odată în plus că formatul 5+2 nu funcționează, iar Republica Moldova trebuie să-și stabilească o politică clară și consecventă privind reglementarea conflictului moldo-rus.

În calitate de candidat desemnat la funcția de Președinte al Republicii Moldova condamn aceste acțiuni și consider că la etapa actuală singura soluție este declararea teritoriului ocupat de către Federația Rusă, altfel există riscul repetării scenariului realizat în Ucraina ce ține de anexarea Crimeii.

Mihai GHIMPU, Președintele PL
Candidat desemnat la funcția de Președinte al RM.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php