Marian Munteanu, despre prioritățile Alianței Noastre România: Îl am mai întâi în vedere pe Hristos. După aceea mai am în vedere poporul român și abia la urmă putem discuta de calcule electorale. Primele două NU sunt negociabile

0 282

După ce a încercat o mutare politică alături de PNL la locale, Marian Munteanu și-a făcut partid. Fostul lider al studenților e convins că miza bătăliei din primăvară a fost ca el să nu candideze.
Marian Munteanu, despre prioritățile Alianței Noastre România: Îl am mai întâi în vedere pe Hristos. După aceea mai am în vedere poporul român și abia la urmă putem discuta de calcule electorale. Primele două NU sunt negociabile

Acum, Marian Munteanu se vede în Parlament cu Alianța Noastră România și la masa negocierilor pentru noul Guvern. Nu exclude discuțiile cu niciun partid și nici susținerea vreunui premier.

„Mi-e aproape indiferent cine va fi, pentru că problema mea nu este legată de o persoană sau alta, este legată de un proiect de guvernare. (…) Prezența noastră în această construcție va fi posibilă numai în măsura în care măcar câteva lucruri fundamentale vor fi acceptate și aplicate în viitoare guvernare”, a spus Marian Munteanu pentru gândul.info.

Reporterul l-a întrebat despre un eventual calcul electoral, iar Marian Munteanu a vorbit despre primul lucru pe care îl are în vedere într-o asemenea situație.

”Dar îl am mai întâi în vedere pe Hristos. După aceea mai am în vedere poporul român și abia la urmă putem discuta de calcule electorale. Primele două nu sunt negociabile. Noi acționăm în chestiunea asta [actiunea politică] nu în baza unui calcul electoral, ci în baze credinței, în niște valori și principii”, a precizat Marian Munteanu.

Cele mai importante declarații ale lui Marian Munteanu:

Despre candidatura din partea PNL: „Am stârnit niște animozități la nivelul unor lideri, al unor grupuri de decizie care au exercitat o presiune asupra forului conducător.  Presiuni care au venit, pe de o parte, dintr-o anumită zonă internă a PNL, dar masiv și vituperant din partea unor grupuri aparținând societății civile. De fapt, sunt câteva zeci de ONG-uri foarte vocale, foarte active care se opun cu tenacitate oricăror direcții care vizează susținerea unor idei naționale, unor idei creștine în viața noastră publică”

Despre dosarul de la CNSAS: „Am cerut acum aproape 12 ani CNSAS-ului să se pronunțe cu privire la situația mea, afirmând răspicat și fără putință de tăgadă, că am fost un opozant și nu numai că nu am colaborat cu poliția politică a regimului comunist, ci dimpotrivă. Am fost o țintă a acestuia”

„CNSAS-ul va da o soluție, pentru că nu are de ales, că eu nu am colaborat cu Securitatea ca poliție politică.  Nu au ce să facă pentru că eu nu am făcut lucrul ăsta. Ceea ce m-a întristat este faptul că nu au dat-o în timp util”

Despre programul Alianței Noastre: „Avem nevoie de o recuperare a resurselor noastre, sunt proprietatea noastră, asta nu e nicio naționalizare. Până acum au fost jefuite, au fost risipite. Ce naționalizare e asta? Dimpotrivă, noi vrem să atragem capital străin, dar, atenție, un capital străin care să vină cu tehnologie. Să vină să câștige în România, este foarte bine, dar să câștige și românii”

Despre banii de campanie: În acest moment avem fiecare propriile noastre resurse, contribuțiile noastre. Eu sper ca, în viitorul imediat, cât mai mulți oameni care au posibilități mici, medii, mijlocii să vină și să sprijine această construcție, fiecare după puterile sale. Dar să știți că sunt importanți banii, dar mult mai importanți sunt oamenii.

Despre viitorul premier: „Mi-e aproape indiferent, pentru că problema mea nu este legată de o persoană sau alta, este legată de un proiect de guvernare”

Despre un posibil premier PSD: „Noi vom susține acel guvern care, în urma negocierilor derulate și a intervenției instituției prezidențiale, va accepta ca acele măsuri pe care le considerăm vitale pentru poporul nostru să fie puse în practică”

Citiți AICI interviul integral cu Marian Munteanu

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php