Raportarea electorală a partidelor la Catedrala Mîntuirii Neamului

0 333

Consiliul General al Bucureștiului a hotărît să aloce 3,5 milioane de euro pentru Catedrala Mîntuirii Neamului. La inițiativa primarului general, Gabriela Firea, și cu susținerea consilierilor PSD și PMP. S-au opus consilierii PNL și USB/USR.

De bună seamă, a fost un vot politic. Dar și în interesul electoratelor celor patru formațiuni? Nu e limpede. PSD, moștenitor direct al partidului comunist, ai zice că e incompatibil cu credința, deși a fost mereu campion la alocări bugetare pentru Biserică. PNL ai zice că are o tradiție care îl obligă la o mai strînsă relație cu Biserica, dar faptele sale contrazic această presupunere.

Aceste nepotriviri au alimentat acuzațiile la adresa fiecărei tabere. PSD, în frunte cu Firea, a fost acuzat de ipocrizie. (Neo-)liberalii, inclusiv USB/USR, sînt bănuiți sub influența marxismului cultural, deci cu un program anti-Biserică.

Cert este că după ipocrizia unora va rămâne o clădire monumentală, un simbol al credinței și, nu în ultimul rînd, un spațiu foarte util pentru majoritatea creștin-ortodoxă a Capitalei, pe cînd din programul celorlalți nu se alege nici praful. Cum și de prosteasca idee că de banii ăștia s-ar fi putut face spitale, școli etc. Întîi pentru că nu de bani duc lipsă Sănătatea și Educația, ci de oameni cinstiți și pricepuți care să-i gestioneze cum se cade. Al doilea, pentru că nu s-ar fi făcut. Sau, dacă e să se facă, nimic nu împiedică Primăria Generală să le facă, avînd la dispoziție un buget de aproape un miliard de euro! Vă dați seama cît înseamnă 3,5 milioane de euro?

de  RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php