Rușii au trecut Nistrul

2 351

images-cms-image-000043664În romanul scriitorului Iulian Ciocan „Iar dimineață vor veni rușii” armata rusă din Transnistria trece Nistru, invadând teritoriile libere ale Republicii Moldova,  inclusiv Chișinăul.

Ei bine, de la ficțiune la realitate, de foarte multe ori, nu este decât un pas.

Exercițiile militare ale soldaților ruși pe care aceștia le-au efectuat la începutul lui august par a fi desprinse din romanul scriitorului postmodernist Iulian Ciocan.

O repetiție generală. Tanchete, tancuri și soldați au trecut Nistru, ocupând ciozvârte întinse din pământurile libere ale Republicii Moldova, fără ca să întâlnească pe cineva în cale ca să le opună rezistență. Dacă ar fi vrut, tot repetând așa, ar fi putut ajunge lejer și în Chișinău, pentru că nimeni nu i-au oprit din drum, ca să-i întrebe da voi unde mergeți?

Personajele lui Iulian Ciocan suferă un șoc, rămânînd cu gura bolovănită, la vederea soldaților ruși patrulând pe străzile Chișinăului, cu automatele în bandulieră. Fără grai au rămas și cetățenii moldoveni atunci când au văzut tancurile rusești trecând Nistru, în căutarea așa-zișilor teroriști, tot căutând teroriști poți să cotropești și Parisul.

Gheorghe, un moldovean din Coșnița, care se afla la acea oră în zonă, nu putea înțelege ce se petrece și ce caută soldații ruși în partea astalaltă a Nistrului. Preț de câteva clipe, a crezut că are halucinații. S-a frecat la ochi și s-a uitat mai bine în jur, dar nu visa. Pe burtă, chiar prin fața sa, se târau ca niște viermi soldații ruși. Gheorghe s-a ascuns într-un tufiș, cu inima scursă în pantofi. Soldații ruși au înconjurat crângul din dreapta sa și au început să tragă în copaci.

Groaza pe care a trăit-o Gheorghe au trăit-o și personajele lui Iulian Ciocan, care, seara s-au culcat în țara lor, iar dimineața, s-au trezit sub ruși.

Avanpremiera unei invazii este și ea o năvălire. Ne-au cotropit alte bucăți din țară pentru câteva ore, după care s-au retras. Ceea ce au vrut ei să-și demonstreze că pot să ne ocupe și cu mâinile goale. Ceea ce au vrut nouă să ne transmită că nu le e frică de nimic și să ne bage șarpele în sân.

Această năvălire, chiar și dacă este prezentată ca exercițiu militar, tot năvălire e.

Vreme de câteva ceasuri, rușii iar ne-au ocupat țara!!!

SURSA: Deschide Md

2 Comments
  1. IO...gerules says

    Da,dar armatele israelo-americane deja au intrat aproape definitiv in Romania,aproape de rusi,fapt despre care nimeni din Romania nu scoate o vorba(cu exceptia patriotilor,care nu sant luati in seama de catre un popor ingenunchiat),in acest caz rusii ce sa faca,sa stea cu mainile in san?Se pare ca ei vor fi salvarea Romaniei cu evenimente tragice,din pacate,produse de ambele tabere,pentru bietii romani.

  2. Ionut Moraru says

    Chiar asa. Ce sa faca rusii sa stea cu mainile in san cand sunt zgandariti de iudeo-masonerie???

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php