Ion Leahu: „Rusia nu mai poate fi garantul păcii, după ce a recunoscut forțele armate ale regimului de la Tiraspol”

3 364

F3151EB5-E7AD-4D86-A84D-996F6193AF2D_w987_r1_sÎn dialog cu fostul membru al CUC, despre aplicațiile militare ruso-transnistrene de la Nistru.

Pe malul râului Nistru, în apropiere de Tiraspol, s-au încheiat aplicațiile militare, desfășurate în premieră, ale unităților Grupului Operativ de Trupe Ruse și cele ale structurilor de forță din autoproclamata republică moldovenească nistreană. Exercițiile antitero, cum au fost numite, au durat o săptămână și s-au încheiat pe 3 august, când mai multe unități de tehnică blindată au trecut în forță râul Nistrul de pe malul stâng pe malul drept, asistate și de aviație. La aplicații au participat reprezentanți ai administrației separatiste, între care și premierul Pavel Prokudin care a sugerat că regiunea transnistreană ar fi amenințată militar de Moldova și Ucraina. Importanța desfășurării unor asemenea exerciții în comun a fost subliniată de șeful GOTR, colonelul Dmitri Zelenkov. Europa Liberă i-a cerut opinia fostului reprezentant al Moldovei în Comisia Unificată de Control, Ion Leahu.

SURSA: Europa Liberă

3 Comments
 1. IO...gerules says

  Nu,rusii s-au asigurat de hramul Transnistriei,granita lunga intre ei si cei de dincolo,care nu se prea arata prietenosi,astfel nici un Deveselu nu va fi”aranjat”acolo.

  1. ce facem cu monarhia... says

   bazele astea de la Deveselu nu au ce cauta in Romania.

   NOI NU VREM RAZBOI SI PUNCT!

   Nu se justifica atatea tancuri, avioane de lupta, spioni si militari in Romania!

   NOI NU SUNTEM NICI IRAQ nici SIRIA!

   NU VREM RAZBOI! Sa plece dracului americanii aia.

 2. ce facem cu monarhia... says

  va INSTIGA la razboi acesti teroristi de la ,,europa libera,,

  Nu exista nici o provocare ruseasca in Republica Moldova. Singurii provocatori si teroristi instigatori la cadavre sunt americanii si atat. La fel au facut si in Ucraina si nici azi dupa 30.000 de cadavre in Ucraina si morti, NU au bagat Ucraina in NATO sa o protejeze!! Americanii sunt niste teroristi si mincinosi ordinari!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php