Semnificația numelui GABRIEL

0 388

Sfântul Arhanghel Gavriil este un personaj foarte important în credinţa creştină. Sfântul Arhanghel Gavriil este mesagerul Domnului, dar şi cel ce ţine piept demonilor şi răului. Numele acesta deosebit ne arată nu doar că Dumnezeu este Atotputernic, ci şi că omul îşi găseşte puterea în Dumnezeu, adică în credinţă şi iubire: puterea de a trece peste orice greutate, puterea sufletească de a răzbi şi învinge în viaţă.

Derivate: Gabi, Gabriela, Gavrilă ş.a.

Sfântul Arhanghel Gavriil este un personaj foarte important în credinţa creştină. Sfântul Arhanghel Gavriil este mesagerul Domnului, dar şi cel ce ţine piept demonilor şi răului.

În icoane este înfăţişat purtând în mână o floare, căci la Buna Vestire Sfântul Arhanghel Gavriil a întâmpinat-o pe Maica Domnului cu o floare de crin şi cu vestea minunată că ea, Fecioara Maria, avea să-L aducă pe lume pe Mântuitorul nostru, Pruncul Iisus: Eu sunt Gavriil şi am fost trimis ţie să-ţi binevestesc acestea” (Sfânta Scriptură, Sfânta Evanghelie după Luca 1,19).

Zilele de sărbătoare ale Sfântului Arhanghel Gavriil sunt 8 noiembrie, 26 martie şi 13 iulie.

(Leon Magdan, Numele meu  mic dicționar ortodox, Editura Corint Turism, București, 2004, p. 20)

via Doxologia

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php