REVOLTĂTOR! JANDARMERIA PERTURBĂ UN PARASTAS! Slujba de pomenire a unei legionare asasinate de Carol II, monitorizată ostentativ de forţe armate!

6 637

Un incident surprinzător a avut loc la un parastas organizat la o biserică bucureşteană.Jandarmeria a monitorizat ostentativ un parastas oficiat în memoria Nicoletei Nicolescu, ucisă de agenţii Siguranţei lui Carol al II lea, după ce a fost torturată şi violată. Tânăra, fosta lideră a femeilor legionare a fost aruncată de vie într-un cuptor [al Crematoriului Cenuşa] pe 10 iulie 1939.

IMG_20160709_101907Sâmbătă, 9 iulie, la ora 10 a avut loc o slujbă de pomenire la Biserica Sf. Gorgani din Bucureşti, în memoria Nicoletei Nicolescu. Parastasul a fost perturbat de către agenţi ai Jandarmeriei Române spre deranjul participanţilor.

Incidentul a fost relatat de către Asociatia “Gogu Puiu si Haiducii Dobrogei” pe Facebook: “Jandarmeria monitorizeaza parastase. Astazi a avut loc slujba de pomenire a Nicoletei Nicolescu, comandant al Legiunii Arhanghelului Mihail. Un dispozitiv de 3 jandarmi s-a deplasat la Biserica Sf. Ilie Gorgani. Unul dintre jandarmi care parea putin nedumerit la intrarea in biserica, intrebat fiind daca a venit sa caute legionari, putin fastacit, a raspuns ca “- Nuu.. nuu… pai de-asta am venit. Am inteles ca se tine o pomenire aici…
– Da. Se tine o pomenire. Si? Inclacam legislatia in vigoare daca tinem parastase?
– Nu, nu…
– Pai si atunci? De ce ati fost trimisi?
– Noi doar am venit sa monitorizam aici… obiectivul, locul asta.”
Ceilalti doi agenti, care pazeau intrarea in curtea bisericii, au raspuns printr-un zambet vizibil jenat cand au fost intrebati daca mai nou sunt trimisi la parastase.
Platiti din bani publici, jandarmii vin “doar” sa monitorizeze parastase”.

IMG_20160709_103959Reacţia împotriva cheltuirii banului public pentru monitorizarea de parastase a venit şi din partea altor lideri naţionalişti români. “RUŞINE! Jandarmeria monitorizează parastase! Un dispozitiv al Jandarmeriei Române (succesoare oficiala a Trupelor de Securitate) a monitorizat astăzi ostentativ slujba religioasa a parastasului NICOLETEI NICOLESCU, sefa organizaţiilor de femei ale Mişcării Legionare, torturată, violată şi asasinată de autorităţile dictaturii Regelui Carol II la 10 iulie 1939, fără nici o culpă legala. Jandarmii au recunoscut că obiectivul misiunii lor era acest parastas, deci o simpla ceremonie religioasă privată. Atmosfera slujbei parastaselor de obşte la Biserica Sf Ilie Gorgani a fost tulburată IMG_20160709_103934de această prezenţă militarizată şi ostentativă, creind tulburare în sufletele credincioşilor care săvârşeau astăzi pomeniri. Aşa ceva nu s-a întâmplat nici măcar în anii imediat de după 1989, ceea ce arată că s-a adoptat un nou nivel al presiunii şi intimidării urmaşilor legionarilor” a scris pe Facebook d-l Florin Dobrescu, secretarul “Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu”.

SURSA: NapocaNews

UPDATE BUCIUMUL: Florin Dobrescu a anunţat că, în numele urmaşilor foştilor deţinuţi politici legionari, va face demersuri oficiale la MAI şi Jandarmeria Română, pentru declanşarea unei anchete sub acuzaţia de abuz în serviciu. „Indiferent cine este autorul sesizării Jandarmeriei, conducătorii acestei instituţii ar trebui să aibă minimul discernământ de a nu trimite dispozitive de jandarmi în uniformă într-un lăcaş religios, perturbând astfel starea sufletească a celorlalţi enoriaşi, care participau la oficierea slujbei pentru pomenirea răposaţilor lor. De asemenea, considerăm că acei ce conduc Jandarmeria trebuie să dea dovadă de profesionalism, de discernământ şi inteligenţă, şi să realizeze că o slujbă religioasă de pomenire este un eveniment cu caracter privat, nu public (fapt care fusese anunţat de altfel de iniţiatorii parastasului), precum şi că este un drept fundamental al oricărui cetăţean să solicite clerului oficierea unei slujbe de pomenire, indiferent care a fost apartenenţa politică a celui răposat.

În aceste condiţii, consider că modul ostentativ în care prezenţa militară a agenţilor Jandarmeriei s-a făcut într-o biserică în timpul unei slujbe de pomenire a morţilor, reprezintă un grav atentat la adresa libertăţii religioase şi a dreptului la libertatea de conştiinţă al cetăţenilor, dar şi un amestec contondent al unei instituţii de forţă într-un eveniment cu caracter cvasiprivat.

Voi cere sancţionarea celor celor care au ordonat această operaţiune şi a celor care au pus-o în practică, şi voi sesiza instituţiile abilitate să vegheze la respectarea drepturilor omului, în ţară şi în Europa, dar şi în SUA. Voi pretinde, de asemenea, ca Jandarmeria să prezinte scuze bisericii Sf Ilie Gorgani şi enoriaşilor pe care i-a perturbat în oficierea cultului religios.

Cred că Jandarmeria ar trebui, în sfârşit, să evolueze, şi să nu mai reacţioneze la sesizările – deseori aberante – fie ele şi ale unui anumit institut guvernamental.”

6 Comments
  1. Mda says

    Recunosc ca initial ma indoiam cu privire la relatarile dvs mai ales ca textul marturie pe care l-ati prezentat despre moartea acestei Eroine a Neamului Romanesc apare identic pe o gramada de alte site-uri fara sa se precizeze ce reprezinta – extras dintr-o ancheta judiciara, marturiile ulterioare ale unor oameni care au asistat la scena, elemente de nuvela ori roman caci mi se parea prea crancena scena si surprinzator ca nu au fost reactii ulterioare – nimic in presa vremii, nicio informatie transmisa oral in cultura populara, iar razbunarea legionarilor relativ slabuta – doar i-au impuscat pe aia la gramada cu altii la jilava in conditiile in care pe cel care a tradat-o l-au mascarat cu topoarele in spital. Dar uite ca Adevarul iese la iveala si ucigasului chiar ii este frica si de umbra lui. Daca nu interveneau cretinii in cel mai pur stil bolsevic sa trimita jandarmii probabil ca nu as fi dat o importanta prea mare. Dar asa…Plus ca unde mai pui ca se contureaza o noua perspectiva, in speta complicitatea dintre gruparile criminale jidanesti si institutiile interbelice ale statului roman presupus democratic, ce teoretic trebuiau sa fie in slujba natiunii. Apai nu e de mirare ca lucrurile au evoluat cum au evoluat si am pierdut teritorii fara sa tragem un foc de arma!

  2. Monah Teodot says

    Sf. Mare Mucenita Legionara Nicoleta Nicolescu, sa se roage pentru noi. Jandarmii, ca de obicei,mai ales cei din Bucuresti : pentru bani, ar monitoriza si mortii. La ordinul institutului raposat.

  3. calin eugen says

    Eu o iubesc in mod deosebit pe Nicoleta,model ptr.orice fata din Romania(si din toata lumea).Ce aveti cu dansa,oameni buni?Ne dam singuri cu dreptul peste stangul si ne vaietam apoi ca ne doare?

  4. dumdum says

    jandarmeria a fost dintotdeauna sluga preazeloasa a dusmanilor neamului nostru…asa ca ce va mai mirati?

  5. NARCIS VASILE IORDDĂCHESCU says

    PENTRU LICHELELE ŞI LINGĂII DE TIP COMUNIST PRECUM ADRIAN PĂUNESCU ,VADIM TUDOR &CO ,S-AU TRAS ŞI SALVE CU ARME DE FOC LA ÎNMORMÂNTĂRI ,IAR PENTRU ADEVĂRAŢII VICTIME ALE DICTATURILOR ,VIN JANDARMI PENTRU PERTURBAREA MEMORIEI EROILOR !RUŞINE CELOR CARE I-AU TRIMIS PE JANSDARMI!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php