Participanţii la marşul pentru normalitate, organizat de organizat de Asociaţia Nouă Dreapta, s-au strâns în Piaţă Victoriei între orele 11:30 –12:00, ulterior mergând pe traseul : Piaţă Victoriei – parcare TNT – Calea Victoriei – Piaţă Naţiunilor Unite, stânga Splaiul Independenţei – capătul tramvaielor 32 – Aleea Dealul Mitropoliei.

Militanţii de la Nouă Dreapta l-au cerut bucureştenilor să li se alăture marşului pentru a apară valorile familiei tradiţionale, dar şi pentru a fi solidari cu o familie de români din Marea Britanie, ai cărei copii au fost încredinţaţi spre adopţie unui cuplu de homosexuali. „Participând la acest marş vă implicaţi activ în afirmarea valorilor tradiţionale şi creştine ale poporului nostru”,a fost deviza marşului, în afişul evenimentului postat pe pagina de internet Nouă Dreapta.
646x404
Marşul are caracter protestatar, fiind organizat chiar înaintea Marşului Diversităţii, care încheie „Bucharest Pride“, festivalul drepturilor şi culturii persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi trans (LGBT) din România.

Sloganul marşului organizat sâmbătă a fost: „Familia este intemiata pe căsătoria dintre uun bărbat şi o femeie”, dar participanţii au mărşăluit şi pentru susţinerea cazului familiei Barbu, familia de români din Marea Britanie ai căror copii au fost daţi spre adopţie unui cuplu britanic gay. Majoritatea participanţilor purtau tricouri cu însemnele Partidului Nouă Dreapta. Dintre cele maxim 100 de persoane, au venit şi persoane particulare care nu purtau însemne.

Manifestanţii au venit însoţiţi de pancarte pe care scria „3 milioane susţin normalitatea”, făcând referire la semnatarii petiţiei de pe Internet, pentru modificarea art. 48 alineatul 1 din Constituţia României care defineşte căsătoria, dorindu-se definirea căsătoriei că „uniunea dintre un bărbat şi o femeie”. De asemenea, aceştia au avut şi pancarte cu mesaje precum: „Familia tradiţională e în pericol. Veniţi să o apărăm!”, sau „Spune nu căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale!”.

Participanţii au fost majoritar membri ai Partidului Nouă Dreapta, care au arborat steagul partidului şi steagul României. Preşedintele Partidului Nouă Dreapta, Tudor Ionescu, a declarat pentru Mediafax că participarea sa la marş este menită să susţină cauzele tuturor familiilor normale, că societatea românească este creştină şi trebuie întemeiată pe valori creştine: „Nouă Dreapta organizează şi în acest an marşul normalităţii pentru familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Marşul nostru este cu atât mai important cu cât în acest an, organizaţiile homosexualilor au cerut în mod explicit căsătorii homosexuale, căsătorii între persoane de acelaşi sex, or acesta este clar o provocare în contextul în care 3 milioane de români au semnat de puţin timp pentru definirea în Constituţie a familiei ca fiind întemeiată pe căsătoria diimage4ntre un bărbat şi o femeie. De asemenea, această definiţie a familiei se regăseşte şi în programul Partidului Noua Dreaptă, la punctul 13, acolo unde spune că PND susţine familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. În acest an suntem în stradă şi pentru a ne manifesta solidaritatea şi cu familia lui Florin Barbu ai cărui copii au fost daţi spre adopţie unui aşa-zis cuplu de homosexuali britanici de către o instanţa de judecată din Marea Britanie. Suntem aici pentru a-l asigura că nu e singur, că românii sunt alături de el şi că lupta continuă şi că, cu ajutorul lui Dumnezeu, îşi va strânge copiii în braţe în curând.”, a declarat Tudor Ionescu.

Napoca News