Polonia este prima țară care NU mai vrea imigranți musulmani după atentatele de la Bruxelles

0 456

Polonia nu mai este pregatita sa-i preia pe cei 7.500 de refugiati pe care a acceptat sa-i primeasca in cadrul negocierilor cu Uniunea Europeana (UE), a transmis, miercuri, premierul polonez, Beata Szydlo, invocand atacurile teroriste de la Bruxelles.

Potrivit televiziunii poloneze Superstacja, Beata Szydlo a spus ca “nu vede nici o posibilitate ca refugiatii sa vina in Polonia” dupa atacurile teroriste din capitala belgiana, relateaza agentia DPA.

Predecesoarea lui Szydlo, Ewa Kopacz (liberal-conservatoare), a fost de acord ca Polonia sa preia refugiati dupa negocierile cu UE. Varsovia trebuia sa primeasca initial 400 de solicitanti de azil in acest an.

Partidul lui Szydlo, Lege si Justitie (national-conservator, de guvernamant), a alimentat temerile in legatura cu refugiatii musulmani in timpul campaniei electorale inainte de a ajunge la putere anul trecut.

Pawel Soloch, consilierul pe probleme de securitate al presedintelui Andrzej Duda, a avertizat, de asemenea, in legatura cu numarul crescand de refugiati in Polonia.

“Sa avem grija ca 10.000 sa nu se transforme in 100.000”, a declarat, miercuri, Soloch la canalul TVN24, adaugand ca numarul mare de refugiati ar putea spori amenintarea cu terorismul in tara.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php