Iohannis confirmă că proiectul moscheii de la București merge înainte. Erdogan: „Va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului și a solidarității dintre cele două țări”

0 302
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a reiterat dorința țării sale pentru a se implica în dezvoltarea proiectului moscheii de la București.
„Între timp a fost oferit un teren în București Muftiatului musulmanilor din România pentru construirea unei moschei în București. Muftiatul se ocupă de obținerea autorizațiilor necesare. Iar Turcia este gata să acorde tot sprijinul pe care îl poate acorda acestui proiect”, a spus Erdogan în cadrul declarației comune făcute cu președintele României, Klaus Iohannis.
Erdogan a mai zis că și Turcia va pune la dispoziție părții române terenuri unde vor fi construite o capelă ortodoxă și loc de cazare pentru pelerinii români.
„La rândul nostru, și noi am stabilit câteva terenuri la Istanbul unde vor putea fi construite o capelă și un loc de cazare pentru pelerinii români. Aceste aspecte, aceste detalii le-am discutat cu prietenul meu, cu domnul Iohannis”, a declarat șeful statului turc.
Întrebat dacă statul turc dorește să finanțeze moscheia, chiar dacă în România s-a creat un curent împotriva acesteia, Erdogan a răspuns că moscheia de la București va fi „expresia cea mai frumoasă a dialogului” dintre cele două țări.
„Bineînțeles, vocile contra se pot auzi în orice țară. În timpul vizitei pe care am făcut-o la București, am discutat această chestiune cu domnul Președinte. În momentul de față, colegii noștri lucrează pentru a obține autorizațiile necesare, avem și un proiect definitivat, dar, în acest moment, noi dorim să dezvoltăm acest proiect. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului și a solidarității dintre cele două țări”,  a afirmat președintelui Turciei.
Președintele României, Klaus Iohannis, a confirmat cele spuse de omologul său turc.
„În ceea ce privește construcția din București, ați auzit în care fază ne aflăm. Pot să confirm acest lucru, pot să confirm că s-a ajuns în faza solicitării autorizației de construcție. După cum știți, chestiunea este de competența Primăriei și se lucrează la aceste documentații”, a declarat președintele țării.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php