Veteranii războiului de pe Nistru: Rep. Moldova se află în prag de război hibrid. Unirea este singura soluţie

1 401

Veterani din Tighina ai războiului de pe Nistru din 1992 avertizează că Republica Moldova se află în pragul unui război hibrid cu Rusia, informează Agerpres.

transnisria_2

Este vorba despre veteranii grupaţi în asociaţia Tiras-Tighina. Aceştia descriu că ceea ce se întâmplă la această oră în Republica Moldova conţine toate detaliile unui preludiu de război hibrid: blocadă media, structuri camuflate ale servicilor secrete din Rusia şi persoane infiltrate în instituţiile statului, informează Radio Chişinău.

Reprezentanții asociației Tiras-Tighina cer autorităților de la Chișinău să întreprindă măsuri urgente pentru a evita degradarea situației. Aceştia au făcut apel la preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, să convoace Consiliul Suprem de Securitate, la care să fie adoptat un plan comun de colaborare între structurile de forţă pentru investigarea situaţiei, ridicarea armelor şi a muniţiilor acumulate ilegal, documentarea şi reţinerea cetăţenilor Republicii Moldova şi a celor străini implicaţi în destabilizarea sitiaţiei social-politice din Republica Moldova.

De asemenea, veteranii războiului de pe Nistru au criticat gestul liderilor Platformei „Demnitate și Adevăr” (DA) de a se uni în acțiunile lor de protest cu principalele instrumente ale Kremlinului de pe scena politică a Republicii Moldova – PSRM, condus de Igor Dodon, şi Partidul Nostru, al cărui lider este Renato Usatîi, personaj politic cu activităţi în zona crimei organizate.

Singura opțiune de salvare pentru Republica Moldova rămâne unirea cu România, susțin veteranii.

sursa: InfoPrut

1 Comment
  1. Ionuț says

    Din nou, rușii…
    Un filmuleț în cinstea eroului Vasile Motrescu:
    https://www.youtube.com/watch?v=DFmDgkcuVDw

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php