Big Brother reloaded: „Este nevoie de o lege a securităţii cibernetice. România a devenit şi ea o ţintă”

1 335

Sistemul de securitate cibernetică din România are încă slăbiciuni, însă se fac paşi pentru îmbunătăţirea acestuia, a anunţat premierul Dacian Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş a avut vineri o întrevedere cu ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Marius Raul Bostan, unde s-a discutat despre sistemul de securitate cibernetică din România.

„Am avut totodată o discuţie despre sistemul de securitate cibernetică, unde România are încă, să spun, slăbiciuni. Avem această autoritate care se ocupă de securitate cibernetică şi o să vedem ce măsuri putem lua şi aici în cursul acestui an. Această autoritate are câteva propuneri pentru a îmbunătăţi mediul securităţii cibernetice în România”, a declarat Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

La rândul său, ministrul Comunicaţiilor a subliniat că România are neapărat nevoie de o Lege a securităţii cibernetice pentru că a devenit şi ea „o ţintă”.

„Legea securităţii cibernetice o vom pune în dezbatere publică. Este nevoie de o lege a securităţii cibernetice. România a devenit, în ultimul timp, şi ea o ţintă. Din acest punct de vedere suntem pregătiţi şi avem un plan de măsuri extrem de precis, conform Strategiei de securitatea cibernetică.

Avem divizii pregătite pentru a asigura securitatea cibernetică. Degeaba construim infrastructură de internet şi investim în platforme, degeaba facem interoperabilitate şi registre de date dacă nu suntem în stare să ni le protejăm”, a declarat Marius Raul Bostan.

După incidentul Charlie Hebdo din 7 ianuarie 2015 numeroase guverne europene sunt puse sub presiune de către agenţiile de servicii secrete pentru a introduce legislaţiecare să anuleze drepturile la intimitate şi protecţia corespondenţei, şi care dau puteri discreţionare departamentelor de informaţii.

Amintim că legile de tip Bog Brother s-au lovit de critici dure din partea societăţii civile, multe persoane şi organizaţii considerând că, prin astfel de legi, se vrea practic anularea dreptului românilor la anonimitate şi intimitate.

După incidentul Charlie Hebdo din 7 ianuarie 2015 numeroase guverne europene sunt puse sub presiune de către agenţiile de servicii secrete pentru a introduce legislaţie care să anuleze drepturile la intimitate şi protecţia corespondenţei, şi care dau puteri discreţionare departamentelor de informaţii.

În România, George Maior şi-a dat demisia din funcţia de şef al SRI după ce a încercat în repetate rânduri să introducă legislaţie abuzivă.

sursa: Epoch Times

1 Comment
  1. ionut moraru says

    Te uiti la faţa lui Ciolos si ii vezi sufletul!
    Ciolos, Iohannis, Hunor, Frunda, MRU, Feldman, Florian, etc, etc. Toti cainii alogeni au ajuns sa ne conduca!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php