MAJADAHONDA – 9 ianuarie 2016. Comemorarea MOŢA-MARIN.

2 459

În perspectiva manifestărilor comemorative din Spania, de la sfârşitul acestei săptămâni, republicăm comunicatul Asociaţiei Majadahonda,  trimis de dl Sorin Olariu, reprezentantul oficial în România al acestei organizaţii româno-spaniole:

ionel-mota-si-vasile-marin

Ca urmare a  celor  întâmplate în ultimul timp, considerăm că este necesar că acest anunţ să fie făcut mai devreme în acest an.   

Asociaţia pentru Custodierea Monumentului Moţa-Marin de la Majadahonda anunţă pe această cale, precum în fiecare an de la înfiinţarea Asociaţiei: Comemorarea legionarilor Ion Mota si Vasile Marin se va desfășura sâmbătă 9 ianuarie 2016, ora 12, la monument.         

Cu toate că terenul este proprietatea Asociaţiei, consiliul local din Majadahonda, cu voturile grupurilor municipale PSOE, IU şi „Suntem  Majadahonda” (cu abţinerea   grupurilor PP şi Centrisras) a adoptat o hotărâre în vederea demolării monumentului.

Monumentul-Mota-Marin-majadahonda-detaliu-450x600În afara contactelor şi acţiunilor juridice întreprinse de Asociaţia pentru Custodierea Monumentului Moţa-Marin de la Majadahonda în vederea întreţinerii monumentului, terenului şi cultului eroilor Moţa şi Marin, considerăm că, anul acesta, este esenţial să participăm cu toţii, printr-un act unitar de sprijin si de apărare a monumentului.

Toate organizaţiile, asociațiile si grupările naţionaliste, ca de altfel şi orice persoană particulară, sunt binevenite la  acest eveniment pentru  ca avem un singur obiectiv cu toţii : acela de a apăra şi de a conserva monumentul!

 Camarazii  Ion  Moţa  şi  Vasile  Marin:  PREZENT  !

Traiasca  Legiunea  si  Căpitanul  ! 

Traiasca  Romania  !

Arriba  Espanna  !

Camil  Abegg – Preşedintele Asociaţiei pentru Custodierea Monumentului de la Majadahonda

Miguel Menendez Pinar – reprezentant al naţionaliştilor spanioli

Totodată, publicăm şi materialul primit la redacţie din partea dlui Dan Boghiu din Elveţia, având gradul de comandant legionar şi fiind ultimul membru al Consiliului Politic al Mişcării Legionare din Exterior, constituit de Horia Sima:

Mişcarea Legionară

Consiliul Politic

A 78-A COMEMORARE. CULTUL EROILOR MOŢA-MARIN DE LA MAJADAHONDA

Se împlinesc în Ianuarie 2016, 78 de ani de când, cu autorizaţia Căpitanului, un grup de legionari din România au plecat să reprezinte Miţcarea Legionară în războiul civil din Spania.  Grupul a plecat să lupte pentru Cruce, apărând biserica şi credinţa, ameninţate de comunism. În acel grup se aflau IONEL MOŢA şi VASILE MARIN. Grupul a fost înrolat în Tercio, alături de camarazii lor spanioli, şi trimişi pe front unde se duceau lupte îndârjite în apropierea Madridului.

În ziua de 13 ianuarie 1938, amândoi au căzut în luptă la Majadahonda. Amândoi erau ortodocşi şi plecaseră într-o ţară catolică să apere pe Hristos. Amândoi avuseseră sentimentul sacrificiului suprem şi credinţei nelimitate. Prin  sacrificiul lor au  pecetluit pe veci prietenia între cele două ţări-surori. 

În fiecare an, Mişcarea Legionară şi Falanga spaniolă comemorează sacrificiul lor, care a devenit mitul Moţa-Marin.

IONEL  MOŢA – PREZENT !

VASILE MARIN – PREZENT!

 

Dan Boghiu,

Comandant legionar, membru în Consiliul Politic al Mişcării Legionare, membru în Consiliul de Construcţie al Monumentului Moţa-Marin

Am primit la redacţie, din partea Asociaţiei Majadahonda din Spania, programul comemorării de la Majadahonda din 9 Ianuarie 2016, pe care îl publicăm mai jos:

 • Ora 11,oo – Plecarea cu autocarul din Plaza Cortez – vis-a-vis de Palatul Deputaţilor
 • Ora 12,oo – Slujba religioasă de comemorare 

                 – Cuvântare Camil Abegg – preşedintele Asociaţiei Majadahonda

                 – Cuvântare Miguel Mendez Pinar – reprezentantul naţionaliştilor spanioli şi                               nepot al marelui Blas Pinar

                 – Cuvantare Radu Creangă (Franţa)

                 – Mesajul comandantului legionar Dan Boghiu – membru în Consiliul Politic al                           Mișcării Legionare

 • Ora 14 – conform tradiţiei, deplasare cu autocarul la Madrid pentru masa comună a camarazilor români şi spanioli, la un restaurant din Madrid

             Președinte „Asociația Majadahonda”,

Camil Abegg.

2 Comments
 1. ionut moraru says

  Din pacate pe foarte multi care vor dori sa participe la comemorarea eroilor de la Majadahonda, in mod special in acest an de cumpana, dorinta si imposibilitatea materiala de a se deplasa acolo ii va mistui efectiv. Nu cred ca Dumnezeu va ingadui ca acel monument sa fie demolat.
  „Noi avem cea mai tare dinamita: cenusa mortilor nostri!”
  Ion Mota- Prezent!
  Vasile Marin-Prezent!

 2. calin eugen says

  Ma doare inima cand vad atatia romani care nici macar nu au auzit de sacrificiul suprem al celor doi mari Eroi:Mota si Marin.Traim in bezna,fratilor!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php