ADEVĂRUL DESPRE DAN PURIC. Jurnalistul Claudiu Târziu demască resorturile securiste care vor anihilarea actorului.

4 1.131

maxresdefaultAtacurile la care e supus în aceste zile Dan Puric, mai ales de către unii despre care ştim că sînt vuvuzelele Securităţii, arată că a atins un punct nevralgic în ultimele lui ieşiri publice. Băieţii vor să-i închidă gura. Nu întîmplător, vîrf de lance în această nouă campanie de discreditare a lui Dan Puric sînt două ziare patronate de inşi conectaţi la reţelele Securităţii (de ieri şi de azi). Cum tot nu întîmplător, atacurile au loc după ce actorul a participat la două emisiuni de televiziune cu mare audienţă.

Nu importă acum nici forma discursului lui Dan Puric (cît a citit, cît a asimilat, cum citează etc. – reproşuri reîncălzite, dintr-un text mai vechi al lui Andrei Pleşu), nici angajamentul semnat de el cu Securitatea, pe cînd avea 17 ani (recunoscut demult, din proprie iniţiativă) şi care nu a fost urmat de vreo delaţiune, după cum ne asigură chiar CNSAS, nici despre cîţi bani cîştigă el dintr-o întreprindere privată, în care îşi munceşte talentul pentru a-şi asigura traiul decent pe care nu i-l poate garanta – la vîrsta, experienţa şi performanţele sale – Teatrul Naţional şi în care îi învaţă pe alţii meserie (e ilară ignoranţa unor „lideri” de opinie, care pun semnul egal între profitul firmei şi cîştigul net al managerului-proprietar). Astea sînt pretexte, pentru a-l pune la stîlpul infamiei, cu orice preţ.
Pe acuzatorii publici îi dor persuasiunea şi puterea de înflăcărare pe care le exercită asupra unei părţi importante a auditorului. De fapt, îi sperie de-a dreptul. Şi-atunci, au ieşit cu parul la drumul mare. Dan Puric trebuie anihilat, pentru că, indiferent dacă are sau nu dreptate, poate influenţa masele. 
Nu este vreun arhanghel al dreptăţii, vreun cavaler fără prihană, ori vreun aşteptat „Căpitan” al neamului şi nu pretinde că este unul. Nu a făcut politică şi nu şi-a manifestat intenţia de a face, ba, din cîte ştiu, a refuzat cîteva oferte, nici nu a susţinut vreun om politic, deci nu promite nimic. Dar are un crez – „incorect politic”, ce să-i faci? – şi o forţă mărturisitoare prin care ajunge la inima oamenilor. Publicul lui vibrează la adevărul pe care îl simte în spatele cuvintelor. Nu de „jocul de scenă” este fascinat acest public, ci de esenţa mesajului pe care îl poartă Dan Puric.
În treacăt fie spus, eu unul nu sînt de acord cu tot ce susţine prietenul Dan Puric. De pildă, afirmaţiile sale despre islam şi musulmani, ca şi cele despre Rusia m-au intrigat, ca să mă exprim eufemistic. Cred că uneori se înşală, că nu are întotdeauna dreptate, dar şi că el crede mereu în ce spune. E dreptul lui la opinie. Şi, dacă am altă opinie, n-am decît să o susţin. Dezbaterile de idei sînt necesare pentru a ne lămuri. Ukazurile sînt pentru regimurile totalitare. Cenzura, aşijderea. De ce să nu-l lăsăm pe Dan Puric să vorbească? Pentru că ne temem că ar putea fi mai convingător? Atunci chiar avem o problemă cu democraţia noastră originală!
În fine, închei paranteza şi revin la criticii lui Dan Puric. O vorbă înţeleaptă ne face atenţi ca, atunci cînd auzim despre cineva ceva, să vedem bine cine ce spune despre acela. Dan Puric e cineva. Despre el se scriu şi rostesc tot felul de trăznăi, nu de azi, de ieri, dar azi cu mai multă furie, parcă, decît ieri. Ce credibilitate au cei care le spun? Ce cădere morală au? În ce raporturi sînt sau au fost cu el? Ce calităţi personale şi izbînzi culturale îi îndreptăţesc să o facă? În numele sau spre folosul cui o fac? În ce moment? Care este efectul „dezvăluirilor” lor? Răspunzînd exact la astfel de întrebări, ni se va releva şi ce este adevărat din ce se spune despre Dan Puric. 

SURSA: Rost

4 Comments
 1. leon says

  cum spunea tatucul lor, care la randul sau stia asta de la tatal sau, in spiritul nealterat de vreme al fariseilor: „calomniati, calomniati, calomniati! ceva tot ramane”

  1. doru1943 says

   dan Pu.ic,scuze/,tastatura defecta/,gunoiul asta e …scuturat,pieptenat,refrisat deee un claudiu..cam intarziat ce a trecut si pe la tpt…fost ppp,ca de altfel si un tudorica,cu litera mica,ionescu,/don avocado,/FLORINEEE, nu mai apara impostorii,sunt Gunoaie,Cunosti bine capacitatea lor distructiva ! La multi ani ,tie,familiei tale,camarazilor !Doamne Ajuta! doru….

 2. sigma says

  A colaborat cu Securitatea comunistă rămâne un pe veci un colaboraționist…

  Link:
  http://bolivia-puma-punku.blogspot.ro/2015/11/idol-si-scrum-articol-de-jacques-iamandi.html

 3. MI-A PLACUT FOARTE MULT ARTICOLUL DVS PUBLICAT PE DATA DE 24 OCTOMBRIE 2005 „APARARE NATIONALA CU STARLETE SI POPI”, IN CARE AM REGASIT NUMELE UNUI POPA STANCIU STEFAN, AM FOARTE MULTE INFORMATII CARE BANUIESC CA VA VOR INTERESA DACA MA PUTETI CONTACTA PE ADRESA DE EMAIL, INFORMATII ACRE TIN EXACT DE CAEST POPA STANCIU STEFAN DE LA PAROHIA DIN GHENCEA 41

  CU STIMA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php