Biserica și slujitorii Bisericii

2 666

De ceva timp Biserica este atacată din toate părțile. Chiar ieri, 5 decembrie, presa a anunțat, triumfătoare, că bugetul pe anul 2016 prevede zero lei la capitolul privind finanţarea lucrărilor de construcţie şi modernizare a lăcaşurilor de cult. Ca urmare, nici un leu nu va fi direcționat spre terminarea construirii Catedralei Mîntuirii Neamului.

Catedrala Mintuirii Neamului

Dar ce este Biserica? Biserica este atît clădirea, lăcașul de rugăciune cît și comunitatea de credincioși, unii mai mult, altii mai puțin credincioși, care se întîlnesc și se roagă în lăcașul de rugăciune.

Să vedem acum ce este un preot. Preotul este părintele duhovincesc al credincioșilor săi: îi botează, îi miruiește, le dezleagă păcatele, îi împărtășește, îi cununa, le este alături la necaz, prin slujba maslului. Prin tot ceea ce face, preotul are datoria să îi conducă pe credincioși pe calea mântuirii.

Se poate observa de mai sus că preotul este doar o parte din Biserică. Preotul trebuie să fie un model pentru comunitate, să fie modest și să aibă o ținută morală impecabilă. Mulți dintre preoți sînt asemenea modele, din pacate nu toți. Pînă la urmă și preotul este tot un om obișnuit care este supus păcatului. Acest lucru este exploatat de dușmanii Bisericii.

De aceea ar trebui curățată Biserica de cei care nu se ridică la nivelul moral pe care ar trebui să-l atingă un preot. Acest lucru trebuie făcut din interior. Nu trebuie să existe motive pe care să le poată exploata dușmanii. Dacă toți preoții ar fi modești nu ar fi pline primele pagini ale ziarelor de limuzine de zeci sau sute de mii de euro ale unora dintre slujitorii Bisericii. Banii primiți de la buget trebuie cheltuiți exact pentru ce au fost primiți, evidența cheltuielilor trebuie ținută la sînge iar banul muncit cu greu de contribuabilul român trebuie cheltuit cu mare chibzuință. În acest fel controlul Curții de Conturi nu ar avea ce nereguli să găsească.

În momentul în care motivele acestea vor dispărea dușmanii Bisericii vor fi demascați, lumea se va trezi și va face scut în jurul Bisericii iar Catedrala Mîntuirii Neamului se va construi.

de Tudor Marincu RostOnline

2 Comments
 1. ionut moraru says

  In urma atentatului de la clubul Colectiv, ne-am pricopsit, asa cum era si schema, cu un guvern soros-ist de atei globalisti.
  Iata marile sale realizari de pana acum: stoparea cresterii salariilor profesorilor, chiar si pe hartie; stoparea cresterii salariului minim pe economie; stoparea ajutorului nerambursabil catre fratii moldoveni; stoparea oricarui ban catre biserica. Desigur urmeaza la greu….
  Marionetele „tehnocrate” -adica niste imbecili care doar executa ordinele asasinilor economici- ne-au produs MAREA SCHIMBARE. In rau, desigur.
  Rog tinerii „frumosi si liberi” sa iasa din nou in strada. Si atunci ce sa vezi, surpriza: din 35.000 de oameni, vor ramane vreo 50 care sa urle la luna! Morala: cand iesi in strada, legitim desigur, gandest-te de 3 ori inainte daca nu vei sluji intresele vreunui jidan precum Gyorgy Schwartz, adica mizeria Soros, marele pion al Ocultei!!!!! Na-ti-o franta ca ti-am dres-o!

  1. doru says

   Foarte de acord cu ceea ce spuneti! Eu totusi i-as trimite la munca cinstita pe toti preotii care NU pot sa conduca DACIA LOGAN, ci Mercedes! Asti SFIDEAZA saracia din tara! Iar Cristos a intrat in Ierusalim pe un magar!; nici macar pe o camila…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php