DAN PURIC susţinut de foştii deţinuţi politici.

19 1.208

Doc1Foştii deţinuţi politici din România, grupaţi în cadrul AFDPR, au considerat necesară adoptarea o poziţii în problema disputelor create în jurul Mănăstirii Petru Vodă şi actorului Dan Puric – promotorul realizării centrului de martirologie de la Râpa Robilor din Aiud. Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România, prin Comitetul său de conducere, a adoptat o rezoluţie prin care dezavuează acest conflict, pe care îl apreciază ca fiind „artificial creat”, şi declară „cu unanimitate de voturi” „că dreptatea este în totalitate de partea domnului Dan Puric”.

Declaraţia Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România vine în contextul în care s-a încercat reactualizarea atacurilor publice la adresa actorului Dan Puric, prin mediatizarea unei atitudini singurale, defavorabile acestuia, adoptată de un fost deţinut politic.

Textul integral al rezoluţiei adoptate de AFDPR poate fi găsit pe site-ul oficial al acestei instituţii: www.afdpr.ro

 

19 Comments
 1. Buciumul sprijina moschei says

  Rusine!
  E ca si cum ati sprijini acea odioasa constructie de la Aiud, tipica unei moschei, iar nu unei biserici ortodoxe. Pacat ca puneti mai sus parerea acestor naimiti de la AFDPR decat dorinta unui sfant, Parintele Justin Parvu.

  1. doru says

   …nea secu! da’ matale ce vrei sa spui cu adevarat?

 2. ionut moraru says

  „Cu unanimitate de voturi SE CONSIDERA

 3. ionut moraru says

  „Cu unanimitate de voturi SE CONSIDERA ca dreaptatea este IN TOTALITATE de partea domnului Dan Puric”.
  „Se considera”, dar se considera gresit. Si ca tot ce se considera se poate considera corect sau gresit. Nu ar fi prima oara cand batranii iau decizii eronate.”In totalitate” este cam prea mult spus indiferent ce consideri. Ramane cum am zis: un gunoi!

  1. doru says

   ….tot aici esti mai mother fucker?

 4. sigma says

  Dan Puric făcut praf de Jacques Iamandi, fost deţinut politic:

  “Nu mai eşti un guru al României! Ci un fante de mahala care primeşte instrucţiuni de la Moscova”

  Link:
  http://bolivia-puma-punku.blogspot.ro/

 5. Florin Dobrescu says

  Constantin Iulian, Ghe Jijie, Nae Rosca, Gh Grecu, D Comsa, V Totoescu, Nae Purcarea, toti l-au sustinut pe Dan Puric. Problema a fost in partea cealalata unde doar bietul parintele Justin a fost influentat de anumite persoane, fiind creat un artificial conflict cu Dan Puric. Cum ne-am obisnuit deja in biata Miscare Legionara, nu exista nici un proiect important care sa nu fie blocat de intrigi, zvonuri, suspiciuni, acuzatii nefondate si, in final, dezbinari.

 6. pui de dac says

  Sunteti bolnavi mintal ce moschee ma ? Nu sunteti sanatosi? Dar Sf Sofia construita in forma actuala in afara de minarete si alte anexe ale turcilor era moschee in primele veacuri de crestinism inainte de Marea Schisma; puneti mana si cititi, documentati-va inainte sa sustineti aberatii…http://www.crestinortodox.ro/biserica-lume/catedrala-sfanta-sofia-istanbul-67675.html

 7. ionut moraru says

  Nu forma bisericii ca si cladire, sau acordul unor detinuti politici erau in discutie. Ci daca unul din marii sprijinitori ai acestui proiect ( absolut necesar) este un impostor sau nu. Adica daca el individul, apartine masoneriei sau nu.

 8. Anonim says

  Ce declara fostul deținut politic Jacques Iamandi…. la așa-zisa gala a premiilor mi-a fost decernat trofeul Aiud, însotit de un plic cu 1000 euro de către Dan Puric.
  ………………..
  Foarte mulți fosti deținuți politici au stat în anturajul acestui agent bolșevic …domniile voastre de la aceasta fundație ați făcut măcar de curiozitate o statistică câti au primit asemenea premii?

  Președintele Asociației Foștilor Deținuti Politici, dl.Octavian Bjoza cu siguranță a primit asemenea premi de la acest fost agent al Securitații sunt destule imagini pe internet.

 9. pui de dac says

  Impostori poate sunteti voi care nu faceti nimic dar in schimb le dati in cap si celor care vor sa faca ceva concret, constructiv. In loc sa demolati propuneti solutii, proiecte, asta vreau sa vad.

  Daca nu aveti solutii, proiecte concrete si realiste atunci voi considera ca voi sunteti de fapt adeptii sistemului actual inflitrati pt a comenta defavorabil si asa putinele initiative de buna credinta romaneasca si crestina pt ca in momentul in care atacati o faceti fara nici cea mai mica dovada in sprijinul afirmatiilor calomnioase pe care le faceti.

  p.s. In schimb de partea cealalta exista DOVEZI NEGRU PE ALB; deci ce trebuie sa faca oamenii de buna credinta: sa asculte la Ionut Moraru sau anonim sau altii porniti sa demoleze si sa calomnieze; sau sa se ghideze dupa cea mai legitima organizatie actuala a fostilor detinuti politici AFDPR si dupa pozitia inteleapta din 2009 a conducerii prestigioase de atunci a FRFDPLA, inclusiv dupa ADEVARATA POZITIE A PARINTELUI JUSTIN PARVU SUSTINUTA CHIAR DE DECLARATIA SFINTIEI SALE SEMNATA NEGRU PE ALB ALATURI DE FOSTII DETINUTI POLITICI?

 10. Florin Dobrescu says

  Dan Puric nu este mason. O spun cu toată răspunderea. Cine afirmă că este mason, să prezinte dovezi.

 11. leon says

  Pana la urma faptele sunt urmatoarele:

  – conflictul a degenerat datorita unei controverse pur arhitecturale, a viziunilor diferite.
  – legatura Dlui Puric cu Dl Georgescu, membru al Clubului de la Roma

  Parintele Iustin a facut legatura intre aceste doua puncte, are dreptate.

  Restului tinutei si atitudinii lui Puric insa nu ai ce sa-i reprosezi. Este una din putinele voci cu greutate care exprima public aceleasi Valori Nationale ca si Parintele Iustin. Are talent orator si polarizeaza. Face acte de caritate. Militeaza pentru canonizarea Sfintilor Inchisorilor. Dar ce ar fi fost daca Sf Andrei Saguna s-ar fi dezis de cei din jur pe motiv ca erau masoni?

 12. ionut moraru says

  Eu cel putin imi dau numele real si nu ma semnez cu „pui de dac sau alte „pseudonime”.
  Si Iorga vorbea frumos si cu patos patriotic, fiind un geniu al neamului, dar avand un caracter INFECT!!! Imi pare foarte rau ca l-au asasinat „legionarii” (aici ede discutat), ptr ca oricum l-ar fi casapit comunistii jidani peste cativa ani si NIMENI NU L-AR MAI FI PLANS ATAT DE MULT!
  Acum ce vreti, nu ajunge angajamentul lui Puric-Paduche la Securitate, trebuie publicata si adeziunea lui la masonerie! Vorbeste frumos e adevarat, CARACTERUL IL STRICA!
  Observ ca in curand conform unor comentarii putem sa dam mana si cu masonii (criminalii umanitatii) daca acestia fac ‘lucruri bune”.
  „Solutii si proiecte” sunt. Nu sunt bani pentru asta! Pentru mine subiectul e incheiat si nu voi mai comenta. Nu „pui de dac” ,sa te asculte lumea pe tine, nu pe mine, ai dreptate.

 13. pui de dac says

  Bine zis! Eu spun eu aud; eu nu am spus sa ma asculte pe mine am spus de parintele Justin ca dovezile sunt clare in acest caz, sa nu asculte de mine ca nu ma semnez cu numele real sa nu le dau mura-n gura la jidani; dar sa asculte de parintele Justin si de fostii detinuti politici care au semnat declaratia din 2009 alaturi de parintele. Cred nimeni nu poate contesta calitatea si integritatea unor oameni ca d-l Constantin Iulian sau Gheorghe Jijie si ceilalti care au semnat decat daca este de rea credinta si tine cu mandrie sa nu recunoasca , ca nu are dreptate, ca s-a pripit sau aduce acuze nefondate. In fine nu mai comentez niciu eu mai departe ca m-am smintit si poate am smintit si eu pe altii destul in postul asta. Dumnezeu sa ne dea mai multa intelepciune si unitate romaneasca, ca uite ciolos-soros a inceput deja sa loveasca in Biserica stramoseasca…

 14. doina Grecu says

  Comunicatul Fostilor Detinuti Politici ( in facsimil) nu are data. Este publicat in „cuvintul ortodox” vad, pe 28 August 2009. Comunicatul se refera la ideia construirii unei minastiri la Aiud. Nu spune nimic despre ce fel de minastire ar urma sa se construiasca.
  Cam pe la sirsitul lui Septembrie 2009, un an dupa trecerea la Domnul a parintelui Atanasie de la Petru Voda, am plecat din Bucuresti impreuna cu tatal meu Gheorghe Grecu si cu Dl. Paraschivas( pe care l-am cunoscut prin Florin Dobrescu). Dl Paraschivas: un aristocrat al acelui suflet romanesc a la Capitanul.
  La Aiud l-am intilnit pe par. Teodor care i-a aratat tatalui meu si Dl. Paraschivas planurile viitoarei constructii de la Aiud, planuri care tocmai sosisera. Imi amintesc ca tatal meu a intrebat : ” si unde e minastirea?” „Pai asta este cu coloanele astea” ….a replicat par. Teodor, foarte dezamagit.
  Imi amintesc ca s-a vorbit ca ” unii spun ca at trebui sa me modernizam”, la care Dl. Paraschivas a spus ceva de genul „minastirile ortodoxe sint aceleasi de secole si probabil ca asta vrea Par. Iustin pentru sfintii lui colegi”.
  A doua zi, am plecat cu toti, inclusiv par. Teodor, la Petru Voda. Tatal meu, Dl Paraschivas si cu mine, l-am vazut pe Par. Iustin, pe la ora Prinzului. Par. Iustin era tare abatut si sarac la vorba. Deja, am inteles, vazuse pentru prima oara planurile viitorului Aiud.
  Dl. Paraschivas venise la Par. Iustin sa capete dezlegare pentru a scrie nu stiu ce carte, la care Par. Iustin i-a spus abrupt : ” Mai, ce carte, tu de acum Trebuie sa te pregatesti de plecarea la Domnul”…. Interesat, Dl. Paraschivas s-a prapadit curind…. Nu l-am mai vazut de atunci. Si nici pe Par. Iustin.
  Din acea zi au inceput discutiile, ruperea lui Puric de par. Iustin, etc. ( Am inteles ca Planurile nu au fost pe viziunea si dorinta Par. Iustin. Am inteles ca apoi, Par. Iustin nu a mai avut nici un cuvint de spus si a fost marginalizat).
  Asta este ce am trait si auzit de la tatal meu, Dl Paraschivas , par. Teodor si Marele nostru curat ca lacrima par. Iustin – despre Aiud si Planurile lui.

 15. ionut moraru says

  Dsi am spus ca nu mai comentez: multumesc doamna Doina Grecu pentru cele marturisite!

 16. pui de dac says

  Alta „moschee” ? Manastirea Sf. Nectarie din insula Eghina https://www.youtube.com/watch?v=Y5rw0pfaunc

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php