HALUCINANT: APA DIN BUCURESTI, DE 50 DE ORI MAI SCUMPA DECIT CEA DIN ARABIA SAUDITA

0 356

O glumă celebră spunea că, odată importat în Sahara, comunismul ar fi sfîrșit prin a provoca o criză de nisip. Comunismul a sucombat de mult, iar România nu e Sahara, cu toate acestea, apa de băut e mai scumpă în București de zeci de ori decît în Arabia saudită, țară deșertică.

Dezvăluirea incredibilă aparține deputatului Dan Tudorache, într-o declarație parlamentară:

”Preţul apei în Bucureşti era în anul 2000, în contractul iniţial cu Apa Nova, de aproximativ 0,2 lei m3 şi trebuia ca până în 2015, deci până în anul acesta, să scadă la aproape jumătate. Ce s-a întâmplat în realitate? Preţul apei a crescut de mai multe ori. Apa potabilă este de 5,75 lei m3; tariful pentru canalizare este de 1,28 lei/m3. Vi se pare mult? Apa potabilă a ajuns foarte scumpă în Bucureşti, mult mai scumpă decât în Arabia Saudită, unde este 0,03 dolari/m3; în Cuba – 0,04 dolari/m3 sau în Italia, 0,5 euro/m3”.

Tudorache spune că incredibilele costuri se datorează  în special lui Vlad Moisescu:

”Ce ne dovedesc acum şi procurorii DNA în dosarul Apa Nova, privatizarea  este legata de Vlad Moisescu, principalul suspect în dosarul Apa Nova(…) Apa Nova s-a folosit de sistemul corupt pe care l-a construit împreună cu Vlad Moisescu , pentru a nu respecta angajamentele contractuale, care o obligau să modernizeze şi să extindă sistemul de apă şi de canal din Bucureşti. Ştim cu toţii cât este de proastă apa la robinet, în Bucureşti. Privatizarea nu a adus cu sine creşterea calităţii serviciului, ci creşterea preţului, profitul de sute de milioane de lei pentru corporaţie, costuri de sute de milioane pentru bucureşteni. Dar, oare, cât a fost şpaga aici? ” se întreabă, retoric, deputatul.

via Fluierul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php